Regizorul Alexandru Solomon, "dar de sânge şi de bani" cu ocazia vizitei Patriarhului Kiril
alte articole
Regizorul Alexandru Solomon a fost luat efectiv de braţe de către jandarmi şi îndepărtat din curtea Patriarhiei pe motiv că a protestat, în mod inedit dar paşnic, faţă de vizita Patriarhului Kiril al Rusiei.
Mai exact, regizorul, purtând la gât un lanţ de care erau prinse fotografii cu Vladimir Putin, patriarhii Kirill şi Daniel şi cu Liviu Dragnea, şi-a crestat palma stângă după care a aruncat bani cerşetorilor din curtea patriarhiei.
Jandarmii au apărut imediat, luându-l de la locul "faptei" şi cerându-i să se legitimeze. Unul dintre jandarmi - purtând la brâu un pistol în toc - chiar i-a cerut lui Solomon să lase în jos mâinile goale, spunându-i acestuia că se se simte "ameninţat."
"Am vrut, cu ocazia vizitei Patriarhului Kirill, să fac un dar de sânge şi de bani, în memoria victimelor tuturor poliţiilor secrete din Rusia şi din România”, le-a declarat regizorul jandarmilor.
Solomon a fost dus de jandarmi la o ambulanţă. Odată ajunşi în dreptul aceştia, jandarmii i-au confiscat lanţul cu fotografii de la gât.
Întrebat de medici care este motivul rănii de la mână, Solomon a răspuns:
"M-am tăiat intenţionat. Cu ocazia vizitei Patriarhului Kirill al Rusiei, care vine în România cu binecuvântarea preşedintelui Putin, fost coleg de KGB, am vrut să fac un dar de sânge şi de bani în memoria tuturor victimelor represiunii comuniste, fasciste din România şi din Rusia. Asta-i tot”.
Ulterior, regizorul a precizat pe pagina sa de Facebook că scurtul său protest l-a costat ore din viaţă, jandarmii ducându-l şi la poliţie şi la psihiatrie.
"Acţiunea a durat 1 minut, dar ce a urmat a durat 7 ore: jandarmi, poliţie, psihiatrie. Concluzia: tulburări de adaptare”.
Reamintim că Biserica Ortodoxă Rusă este una dintre cele mai controversate din ţările blocului fost-comunist, pentru colaboraţionismul de care a dat dovadă în anii terorii bolşevice, precum şi pentru agenda sa pan-rusă, foarte asemănătoare cu politica de stat.
De altfel, legăturile Bisericii Ruse cu guvernul rus au fost garantate oficial. Conform unui acord între Biserică şi partidul de guvernământ - “Rusia Unită” - Patriarhul poate propune modificări la proiectele de lege propuse spre examinare în Parlament.