Război între blonde în PSD. Carmen Dan, atacuri acide la adresa Vioricăi Dăncilă

Carmen Dan
Carmen Dan (Epoch Times România)

Ştearsă de pe lista invitatelor la CEx-ul femeilor organizat vineri de Viorica Dăncilă, Carmen Dan s-a lansat vineri în critici acide la adresa fostului premier care i-a fost, în perioada Videle, vecină de bloc şi prietenă.

Intervievată de Digi24 pe tema conflictului între ea şi Dăncilă, Carmen Dan a ţinut să transmită că ea este "un om care apreciază verticalitatea, apreciază decenţa şi nu o regăsesc la doamna Viorica Dăncilă".

În contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora fostul premier are zilele numărate în fruntea organizaţiei de femei şi, de asemenea, că ar fi sabotată în interiorul PSD de către Paul Stănescu şi Carmen Dan, fostul ministru de interne a declarat însă că Dăncilă „nu are de ce să îşi facă o temere” din cauza ei dar nu s-a putut abţine să nu îşi "înţepe" fosta prietenă.

„Nu are de ce să îşi facă o temere, pentru că eu nu sunt omul care să genereze dispute gratuite şi tensiuni care nu îşi au locul în această perioadă, mai ales, în interiorul PSD. În altă ordine de idei este doar o întâlnire a femeilor social-democrate, nu este o conferinţă în care preşedintele interimar să se confirme în funcţie. Nu poate doamna Viorica Dăncilă, aşa, unilateral, să se confirme singură şi să se stabilească, trebuie să vorbească cu conducerea partidului. Nu sunt duşmanul nimănui din partid. Însă sunt un om care apreciază verticalitatea, apreciază decenţa şi nu o regăsesc la doamna Viorica Dăncilă.”

Carmen Dan a mai opinat că Dăncilă care, reamintim, a dat-o jos din funcţia de ministru de Interne, a fost influenţată.

"Plec de la ideea că am avut, cel puţin din partea mea, a fost totală deschidere şi multă sinceritate în relaţia cu Viorica Dăncilă şi am rugat-o încă din luna mai să rămânem în aceşti parametri şi să discutăm, explicându-i că eu sunt omul care nu ţine cu dinţii de absolut nicio funcţie. M-a asigurat la momentul respectiv că vom avea aceeaşi relaţie deschisă şi transparentă. S-a dovedit ulterior că lucrurile nu au stat aşa. Dar nu este vorba că mă consider neîndreptăţită. Aş fi fost mult mai mulţumită să mi se explice la acel moment care au fost raţiunile pentru care ministrul de Interne trebuia să plece", a declarat Dan.

Întrebată de cine a fost influenţată Dăncilă, Dan a refuzat să dea un răspuns dar a susţinut că de "oameni din afara partidului."

"Mi-a spus, în schimb, că trebuie să plec pentru că am o percepţie negativă. Motiv pentru care am stat departe şi nu am dorit să vorbesc despre aceste lucruri în perioada electorală, pentru că nu am vrut să fac rău partidului", a declarat fostul ministru.

Întrebată despre acuzaţiile pe care i le-a adus Paul Stănescu, potrivit căruia premierul a decis să candideze la preşedinţie după ce avut o discuţie cu preşedintele României, Klaus Iohannis, Dan a răspuns:

"Paul Stănescu este un om care are cunoştinţe despre multe lucruri şi şi-a asumat să spună ce a considerat că este necesar să spună."

Totodată, Carmen Dan a declarat că ea a fost surprinsă că Dăncilă a intrat în turul II.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne