Rareş Bogdan, despre cazul inginerului de la Apele Române Mureş: Se va lua o decizie extrem de dură

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan a declarat, la postul B1 TV, că nici preşedintele Klaus Iohannis şi nici premierul Ludovic Orban nu au ştiut nimic despre jocul politic al liberalilor la Apele Române Mureş, semnalat de Recorder, adăugând că urmează să fie luată o decizie „“extrem de dură” în cadrul conducerii PNL cu privire la această problemă. În plus, liberalul a precizat că îşi doreşte un guvern PNL-PMP-USR care să elimine clientelismul şi să depolitizeze instituţiile.

„Eu vă asigur că nici preşedintele României, nici premierul nu au ştiut de acest caz şi în niciun caz nu încurajează aşa ceva. Ba mai mult, am stat de vorbă în cadrul conducerii Partidului Naţional Liberal şi vom lua o decizie extrem de dură cu privire la această chestiune, pe care încă nu v-o pot comunica – o să o facă la momentul oportun Preşedintele sau purtătorul de cuvânt, dar cert este că propunerea mea a fost mai mult decât radicală cu privire la astfel de practici. Pentru că – domnul Cristian Diaconescu (n.r. – prezent şi el prin conexiune video în aceeaşi emisiune) ştie foarte bine, noi am dezbătut de nenumărate ori în studiourile de televiziune, nu m-am schimbat nici eu, nici alţii, nici domnia sa – dacă vom continua cu astfel de chestiuni, nu vom putea schimba România”, a precizat Rareş Bogdan.

Fostul jurnalist a făcut referire la cazul directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, inginerul Ovidiu Ianculescu, care a fost forţat să îşi dea demisia după ce funcţia îi fusese promisă unui membru PNL. Totul s-ar fi întâmplat după ce conducerea Apelor Române a fost preluată, la începutul acestui an, de liberalul Ervin Molnar. Ulterior, după izbucnirea scandalului, conducerea Administraţiei Bazinale de Apă Mureş a dispus, miercuri, demiterea directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, Ionuţ Cengher, ca urmare a declaraţiilor sale publice.

În ceea ce priveşte situaţia politică de după alegerile parlamentare din decembrie, liberalul a afirmat că îşi doreşte un guvern PNL-PMP-USR care să obţină o majoritate stabilă de peste 65%, în care „clientelismul” să nu mai existe, numirile în funcţii să nu se mai facă doar pe „linie de partid”, iar depolitizarea instituţiilor să aibă loc nu doar „pe hârtie”.

„România intră într-o nouă eră de pe data de 7 decembrie. Este o eră în care aceşti 83 de miliarde de euro negociaţi de preşedintele Iohannis intră într-un adevărat Plan Marshall pentru România. Eu sper ca Guvernul – constituirea noului parlament să fie extrem de rapidă şi Guvernul, un guvern PNL - PMP şi, sigur, USR să poată cu o majoritate stabilă, de peste 65% în Parlament, să poată să vină cu o atitudine extrem de fermă de construcţie, de modernizare, de reformare, în care clientelismul să nu îşi mai aibă loc, în care numirile strict pe linie de partid să nu mai aibă loc, în care depolitizarea – cel puţin în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi învăţământul – să aibă loc în realitate, nu doar pe hârtie. Voi milita pentru asta şi sunt foarte încântat că domnul Cristian Diaconescu se întoarce practic în Parlament şi, sper eu mai mult decât atât, nu doar în Parlament, pentru a putea ca împreună cu mine, cu mulţi oameni de bună credinţă să putem să facem această schimbare”, a adăugat Rareş Bogdan.

Totodată, europarlamentarul PNL a precizat că preşedintele Klaus Iohannis susţine aceste schimbări şi nu va mai permite ca „astfel de lucruri” să se mai întâmple.