Raeţchi: Copiii din România sunt ţinte ale pedofililor, ucigaşilor şi reţelelor internaţionale de trafic

Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte în Comisia de Apărare, a declarat marţi, pe pagina sa de Facebook, că ţara noastră are breşe majore în privinţa protejării copiilor de pedofili, ucigaşi şi reţele internaţionale de traficanţi de carne vie şi a solicitat măsuri urgente pentru remedierea problemei.

“România are o problemă gravă, cronică privind siguranţa copiilor, care sunt ţinte nu doar pentru infractorii din ţară, ci şi pentru pedofili şi reţele internaţionale de trafic. Simplul drum spre şcoală a devenit - o dovedesc tragediile din ultimele luni - un risc real pentru mulţi dintre ei, mai ales din zone unde potenţialii abuzatori consideră că prezenţa Poliţiei este slabă, subdimensionată”, a afirmat Raeţchi.

Liderul PNL a opinat că, în contextul actual, colaborarea solidă între autorităţile locale şi forţele de poliţie, precum şi dezvoltarea unei reţele eficiente de microbuze şcolare a devenit o “urgenţă naţională”.

“Vorbesc nu doar despre achiziţionarea urgentă a unui număr suficient de microbuze, dar şi de fixarea, împreună cu autorităţile locale şi cu Poliţa, a traseelor şi procedurilor prin care fiecare copil este adus în deplină siguranţă familiei sale”, a adăugat Raeţchi.

Deputatul a mai susţinut că anul 2020 “trebuie dedicat de Ministerul Educaţiei, Ministerul de Interne şi autorităţile locale acestui proiect, fără scuze, fără bâlbe, fără ‘blocaje instituţionale’ şi alte forme de indolenţă”.

Reacţia liderului PNL a avut loc după cazul fetiţei de 11 ani din Dâmboviţa care a fost răpită, abuzată sexual şi ucisă, potrivit primelor indicii, de către un cetăţean olandez care, conform rapoartelor media, aparent s-ar fi sinucis deja în Olanda. Cazul Adrianei - fetiţa dispărută în timp ce se afla în drum spre casă, pentru ca apoi trupul neînsufleţit să îi fie descoperit pe un câmp - a fost preluat de Parchetul General, după ce cetăţeanul olandez a fost pus oficial sub acuzare pentru omor şi sechestrare. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne