Quique Setien este noul tehnician al formaţiei spaniole FC Barcelona

Gruparea catalană şi-a prezent oficial, marţi, noul conducător principal de joc - Quique Setien, acesta din urmă precedându-l în această funcţie pe Ernesto Valverde care a fost demis după eşecul din semifinalele Supercupei Spaniei, în faţa lui Atletico Madrid (2-3).
Noul  tehnician al echipei de fotbal FC Barcelona, Quique Setien.
Noul tehnician al echipei de fotbal FC Barcelona, Quique Setien. (FC Barcelona/facebook)

Spaniolul Quique Setien a fost prezentat oficial, marţi, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal FC Barcelona, acesta urmând să conducă destinele grupării din Primera Division până în vara anului 2022.

În vârstă de 61 de ani, acesta l-a înlocuit pe banca tehnică pe Ernesto Valverde, care a fost demis după eşecul înregistrat în semifinalele Supercupei Spaniei în faţa lui Atletico Madrid (2-3), şi asta în condiţiile în care catalanii ocupă în prezent prima poziţie în clasamentul primului eşalon fotbalistic competiţional din Spania.

"Ieri mă plimbam pe lângă vaci în satul meu, acum mă aflu aici să antrenez cei mai buni jucători din lume. Nici în cele mai frumoase vise nu mi-aş fi putut închipui să mă aflu aici", a mărturisit Setien.

Ultima formaţie pe care proaspătul tehnician a pregătit-o a fost Betis Sevilla, iar obiectivul principal la noua sa echipă este, după cum a declarat, să câştige tot ce se poate.

La rândul său, preşedintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu, a spus: "Felul său de a antrena este cel care place Barcei: încearcă să aibă mingea, este mereu atent la formă.. Contractul lui Setien este valabil până în iulie 2022, dar cum anul viitor sunt alegeri, dispune de o clauză care spune că noul preşedinte va putea schimba antrenorul".