Putin lansează un val de rachete asupra Kievului, în timp ce forţele aeriene "suferă pierderi mari"

.
. (Ukrinform)

Rusia a lansat un nou val de rachete asupra Ucrainei, cetăţenii îndreptându-se spre adăposturile din întreaga ţară, pe când apărarea aeriană a intrat în acţiune.

Sirenele de raid aerian au răsunat în capitala Kiev şi în întreaga ţară, în ceea ce oficialii ucraineni au numit cel mai recent val de atacuri cu rachete ruseşti.

Ministerul britanic al Apărării a dezvaluit în ultima actualizare a informaţiilor de apărare că armata rusă a pierdut peste 60 de avioane cu aripă fixă în conflictul cu Ucraina. Potrivit sursei citate, avioanele ruseşti efectuează semnificativ mai puţine misiuni pe zi, probabil zeci de misiuni, comparativ cu un maxim de 300 pe zi, câte efectua la începutul războiului.

Această diminuare a atacurilor aeriene poate fi, foarte probabil, rezultatul ameninţării apărării aeriene ucrainene, al limitării orelor de zbor disponibile şi al vremii din ce în ce mai proaste.

În altă ordine de idei, armata ucraineană a distribuit o înregistrare video cu un hangar carbonizat plin de echipamente ruseşti distruse într-o locaţie nedezvăluită, spunând că locul a devenit efectiv o "groapă comună" după ce a fost aruncat în aer.

Ministerul Apărării a declarat că incidentul ar trebui să servească drept avertisment pentru alţi ruşi care vin să lupte în Ucraina.

Rachetele ruseşti au lovit, luni, clădiri din regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, unde au distrus mai multe case şi au ucis cel puţin două persoane, potrivit declaratiilor lui Kirilo Timoşenko, şeful adjunct al biroului prezidenţial, care nu a oferit însă mai multe detalii despre aceste atacuri.

Un oficial al oraşului a declarat că au fost lovite clădiri în suburbiile oraşului Zaporojie şi că mai multe rachete ruseşti au fost doborâte.

Guvernatorul regiunii Kiev a declarat că apărarea antiaeriană a fost la lucru în regiune şi le-a cerut locuitorilor să rămână în adăposturi.

Un furnizor de energie a anunţat că energia electrică a fost afectată şi a fost întreruptă în regiunea nordică Sumi în urma ultimelor lovituri de rachete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe