"PSD recidivează! Parlamentul nu e instanţă de judecată!" - USR şi PNL, reacţie după decizia în cazul Bodog

Florian Bodog
Florian Bodog (Florin Chirilă/Epoch Times România)

PNL şi USR au reacţionat după ce Comisia Juridică, controlată de PSD-ALDE, a decis să respingă ridicarea imunităţii în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, care este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual.

"PSD recidivează! Parlamentul nu este instanţă de judecată! Când un om politic aflat într-o funcţie este chemat în justiţie, el răspunde ca orice alt cetăţean. Indiferent cine este liderul PSD, crezul politic este unul singur: că legea nu este lege pentru toţi. Astăzi avem un nou exemplu: Florin Bodog, parlamentar protejat de justiţie prin votul colegilor din Comisia juridică a Senatului. Ieri, au fost mulţi alţii pe care colegii de partid i-au ascuns de justiţie. Este şi cazul Rovanei Plumb, propusă acum pentru funcţia de comisar european! Sunt probabil ultimele săptămâni ale Guvernului Dăncilă şi ale puterii PSD. Singurele preocupări ale acestui partid sunt cum să fenteze legea să rămână încă un pic la guvernare şi cum să îşi salveze din oamenii vulnerabili în faţa justiţiei", a transmis prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Încă o dată PSD zădărniceşte înfăptuirea actului de justiţie, fapt ce dovedeşte că nu au înţeles nici acum voinţa celor peste un milion de cetăţeni care au semnat iniţiativa #fărăpenaliînfuncţiipublice. De această dată, senatorii PSD, membri ai Comisiei Juridice, au respins solicitarea prin care DNA informează Parlamentul României cu privire la presupuse fapte de corupţie faţă de care se impune solicitarea cererii de urmărire penală faţă de fostul Ministru al Sănătăţii Florian Bodog. În calitate de membru al Comisiei, am constatat că aveam la dosar suficiente indicii pentru ca această cerere să primească aviz favorabil ca Plenul Senatului să încuviinţeze cererea de începere a urmăririi penale. Amintesc tuturor că rolul Parlamentului este acela de legiuitor şi nu de înfăptuitor al justiţiei, motiv pentru care orice suspiciune trebuie analizată de către organele judiciare", a declarat şi senatorul USR George Dircă.

Votul în Comisie a fost secret, iar cererea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare fost respinsă, primind cinci voturi "împotrivă", două "pentru" şi două abţineri. În Comisia Juridică, PSD are şase membri, dintre care unul a lipsit la vot, PNL are doi membri dintre care unul nu a fost prezent, iar USR, ALDE şi UDMR au câte un membru.

Raportul Comisiei Juridice va fi transmis plenului Senatului care va avea ultimul cuvânt în acest caz. USR îşi va menţine votul pentru ridicarea imunităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne