PSD îl ironizează crunt pe Rareş Bogdan: "A scos repede batistuţa pentru a şterge urmele eşecului"

Rareş Bogdan
Rareş Bogdan (Facebook / Rares.I.Bogdan)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, îl ironizează acid pe europarlamentarul PNL Rareş Bogdan carei-a cerut ministrului de Finanţe PSD, Adrian Cîciu, să explice cum de s-a ajuns ca OMV să nu plătească taxă de solidaritate în România.

Într-o postare extrem de dispreţuitoare pe Facebook, Oprea îl acuză pe Bogdan că "aruncă o petardă" pentru a masca faptul că, de fapt, PNL-ul a ratat taxarea companiilor care fac profituri extraordinare pe seama românilor.

Redăm postarea lui Oprea

Rareş Bogdan a primit un NU de la cancelarul austriac Nehammer, precum un pumn în faţă, dar fără mănuşă de catifea.

Ca oricare politician "versat" a scos repede batistuţa pentru a şterge urmele eşecului şi s-a cocoţat rapid pe valul revoltei resimţite de români la auzul nedreptăţii pe care Austria a comis-o contra României. Nedreptatea NU-ului exprimat de guvernul austriac la votul pentru accederea românilor în spaţiul Schengen a fost resimţit ca o ofensă de fiecare dintre noi.

Rareş Bogdan a aplicat tactica "focul la ei" şi a anunţat boicotul, doar pentru ca românii să uite insuccesul dreptei şi al lui personal, ca stindard al europarlamentarilor liberali. Fumigena nu l-a ajutat, românii nu uită şi înţeleg foarte bine responsabilităţile fiecăruia.

Dar, Rareş Bogdan aruncă o nouă petardă pentru că tot dreapta a ratat şi taxarea companiilor care au realizat profituri extraordinare pe seama noastră. În loc să îl întrebe pe colegul lui, ministrul energiei, Virgil Popescu, de ce a eşuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate, dă vina pe ministerul finanţelor publice.

Sunt sigur că domnul Rareş Bogdan nu este ignar şi înţelege foarte bine ce este un Regulament european şi cum se aplică el. Faptul că posibilitatea de intervenţie a oricărui Stat Membru este extrem de mică.

În acest caz, al aplicării Regulamentului 1854/2022, Comisia Europeană răspunde clar că nu este nicio greşelă şi că procentul de 75% este minimul posibil, iar cele cinci activităţi europene sunt preluate corect în codurile CAEN.

Deci, Rareş Bogdan continuă dezinformarea şi minciuna doar pentru a masca neputinţa colegilor lui, sau poate pentru a atrage atenţia asupra lor dacă vor urma schimbări.

Atacul lui Oprea vine în contextul în care Rareş Bogdan i-a cerut lui Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, să explice de ce s-a ajuns în situaţia în care OMV nu plăteşte taxa de solidaritate, susţinând că, din analiza făcută de el, cinci state europene care au transpus Regulamentul au ales să nu introducă şi codurile CAEN în legislaţie, aşa cum a făcut România, scrie HotNews.

Prim-vicepreşedintele PNL a susţinut că argumentul că era obligatorie menţionarea codurilor CAEN în transpunere este „fals”. Problema ar urma sa fie discutată şi la Coaliţie.

Guvernul a adoptat la finalului anului trecut o ordonanţă de urgenţă prin care extra-profiturile producătorilor de ţiţei, gaze şi rafinăriilor vor fi taxate cu 60%. Baza impozabilă este reprezentată de ceea ce depăşeşte cu peste 20% media profiturilor pe ultimii patru ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne