PSD depune o nouă moţiune împotriva lui Voiculescu. Ciolacu: A batjocorit morţii. E gol atât în suflet, cât şi în cap

Vlad Voiculescu (st) şi Marcel Ciolacu
Vlad Voiculescu (st) şi Marcel Ciolacu (gov.ro)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, că social-democraţii au decis să depună o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe care îl descrie ca fiind un “impostor” şi îi reproşează că a “batjocorit morţii” şi că este “gol atât în suflet cât şi în cap”. În plus, Ciolacu îl acuză pe Voiculescu că este responsabil de modul în care a fost evacuat Spitalul “Foişor”, de faptul că “nu se fac teste” sau că “mortalitatea din România a ajuns pe locul 10 mondial pe perioada pandemiei”.

“Am discutat astăzi în Biroul Politic Naţional despre situaţia absolut revoltătoare de la Spitalul ‘Foişor’. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii. De asemenea, ţinând cont de gravitatea situaţiei, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor ca în această săptămână să fie dat votul pe această moţiune simplă. Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, a întrerupt testarea şi în şcoli, mortalitatea din România a ajuns pe locul 10 mondial pe perioada pandemiei.

Poate domnul Cîţu, prim-ministrul României, doreşte să ajungem pe primul loc – doar asta ar justifica menţinerea în continuare a domnului ministru Vlad Voiculescu. Scuzele sale pur şi simplu sunt penibile. Să ieşi şi să spui că cei care au fost internaţi şi evacuaţi noaptea din Spitalul ‘Foişor’ erau fericiţi, pur şi simplu ne demonstrează că domnul Vlad Voiculescu e gol atât în suflet, cât şi în cap! Nu poţi susţine în faţa românilor care au văzut acele imagini că pacienţii care erau evacuaţi erau fericiţi”, a precizat Ciolacu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute după reuniunea Biroului Permanent Naţional al PSD.

De asemenea, Ciolacu a afirmat că mai mulţi lideri PNL au cerut demisia lui Voiculescu, adăugând că rămâne de văzut dacă aceştia vor vota moţiunea simplă sau sunt nişte “ipocriţi”.

“Aştept să văd grupul minorităţilor dacă vor mai susţine un asemenea impostor în fruntea Ministerului Sănătăţii în plină pandemie. Nu în ultimul rând, aştept să văd atitudinea grupului UDMR, în frunte cu domnul vicepremier Kelemen Hunor, dacă mai sunt de acord să susţină un asemenea personaj în vârful Ministerului Sănătăţii. Cred că domnul Cioloş şi domnul Barna ar trebui dânşii să-l retragă pe domnul Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii”, a mai transmis şeful PSD.

Ciolacu a mai precizat că, în acest moment, liderii de grup ai PSD poartă discuţii cu ceilalţi lideri de grup din Parlament.

“O să merg şi eu la Parlament să discutăm cu fiecare. Dacă ne luăm după declaraţiile peneliştilor parlamentari, moţiunea simplă ar trebui să treacă. Dacă sunt ipocriţi şi una spun la televizor şi în faţa mass-mediei şi alta fac în Parlament, atunci va fi mai greu să treacă această moţiune”, a continuat Marcel Ciolacu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Voiculescu nu va pleca din funcţie chiar dacă va trece moţiunea simplă împotriva sa, liderul PSD a declarat că sunt discuţii juridice mai ample pe acest subiect şi că social-democraţii vor vedea ce este de făcut în situaţia repectivă.

“Vedem dacă domnul Cîţu şi-l asumă în continuare. Am văzut că domnul Cîţu i-a cerut demisia de onoare! Vom vedea, dacă trece o moţiune simplă, dacă domnul Cîţu îl preferă în continuare pe domnul Vlad Voiculescu. Repet, suntem pe locul 10 mondial la mortalitate în acest moment. Noi vorbim de vieţi omeneşti! Cât mai acceptăm să moară români şi ei să se certe la televizor sau să vină cu explicaţii? Este cazul ca justiţia să-şi facă datoria. Au batjocorit nu numai oameni, şi morţii i-a batjocorit Vlad Voiculescu. Este cazul ca instituţiile statului să îşi facă datoria”, a mai susţinut Ciolacu.

Totodată, acesta îl acuză pe premierul Florin Cîţu că, prin ezitarea sa de a-l demite pe Vlad Voiculescu, doreşte probabil ca România să ajungă de pe locul 10 pe locul 1 la mortalitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne