Propunerea lui Cîţu pentru ca România să obţină securitatea energetică în 2026

Florin Citu, Presedintele PNL
Florin Citu, Presedintele PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că propune ca la Ministerul Apărării să existe un procent pentru investiţii, “de care să nu se atingă nimeni”, astfel încât în 2026 România să se bucure de o “securitate energetică”.

“Am spus de fiecare dată că trebuie să abordăm această problemă cu o gândire pragmatică pe termen lung, aşa cum am abordat şi în trecut problemele. Ţineţi minte că în 2020 economia a fost închisă două luni de zile şi am trecut peste acea criză şi am reuşit să venim cu programe care astăzi văd că sunt lăudate, unul dintre ele este IMM Invest. Soluţiile pentru termen lung trebuie să ia în calcul, aşa cum am spus şi anul trecut, securitatea energetică a României.

Propun să gândim măsuri care să ne ducă în 2026 la o securitate energetică a României. Una dintre măsuri ar fi, foarte simplu, să alocăm suplimentar de la buget, pe lângă programele de investiţii pe care le au toate companiile, un procent de care să nu se atingă nimeni. Facem un pact transpartinic. Vom avea la Ministerul Apărării un procent pentru care să investim în acest domeniu, ca să ne asigurăm că în 2026 România o să fie securizată din punct de vedere energetic”, a precizat Cîţu.

De asemenea, liderul PNL a transmis că nu este de acord să se depăşească “deficitul bugetar asumat anul acesta”, ci, din contră, ar trebui “să fim mult mai ambiţioşi pentru 2022, pentru că, altfel, vom avea o problemă cu inflaţia”.

“Orice măsură trebuie să respecte un principiu liberal de bază, trebuie să se aplice unitar tuturor participanţilor în economie, nu unui anumit sector pe care îl alege cineva nu ştiu pe ce criterii, şi bineînţeles să nu se ia niciun leu de la investiţii din buget. Banii de investiţii nu se atinge nimeni de ei. Din contră, trebuie să mai adaugăm să ajungem la 7%. Acestea sunt criteriile de la care pornim, după aceea vom vedea ce soluţii sunt. Dar în acest moment nu a fost nicio soluţie prezentată în coaliţie. Ce e în spaţiul public sunt, din punctul meu de vedere, declaraţii politice”, a continuat Cîţu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne