Procurorul general: Nu avem dovada oficială că suspectul olandez s-a sinucis. Nu ştim dacă a avut complici

Bogdan Licu
Bogdan Licu (Ministerul Public)

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunţat, marţi, că autorităţile române nu au pe moment o dovadă oficială cu privire la presupusa sinucidere a suspectului olandez care ar fi ucis-o pe fetiţa de 11 ani, în Dâmboviţa.

“Nu avem dovada oficială că acest bărbat s-a sinucis. Avem informaţii de la colegii din Olanda. În momentul în care vom avea o confirmare oficială că acest individ s-a sinucis, în ceea ce priveşte segmentul de activitate infracţională de la Dâmboviţa se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului”, a afirmat Licu.

Şeful Parchetului General a subliniat că “dosarul nu se închide aici”, vor fi urmărite toate pistele, “toate deplasările lui în România, absolut tot ce putem să verificăm din toate mijloacele”.

“Am emis un ordin european de anchetă, este vorba de o colaborare care are loc în interiorul UE, între statele membre. Unul dintre beneficiile aderării României la UE este şi această cooperare judiciară europeană. Asta înseamnă, că un procuror că poate să ia legătura cu un coleg de-al lui din altă ţară”, a adăugat procurorul.

Întrebat dacă ar fi putut fi prevenită moartea Mihaelei Adriana Fieraru prin alertarea poliţiei, Bogdan Licu a replicat: “Nu am fost alertat şi mi-au spus colegii de la poliţie că nu s-a primit nicio alertă privind acest individ, că a venit în ţară şi că este cercetat în Olanda pentru alte infracţiuni similare, sau de natură sexuală”.

De asemenea, procurorul general a menţionat că, pe moment, nu se ştie dacă cetăţeanul olandez a avut complici.

Reamintim că, potrivit rapoartelor media, cetăţeanul olandez bănuit de uciderea Adrianei aparent s-a fi sinucis în Olanda aruncându-se în faţa unui camion.

În imaginile publicate de realitateadedambovita.net se vede că fetiţa a fost în maşina suspectului, pe bancheta din faţă, într-o poziţie atipică, ca şi cum ar fi fost legată la mâini sau i s-ar fi spus să se ascundă. Anchetatorii încearcă acum să confirme existenţa ADN-ului copilei în maşina închiriată de olandez. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne