Procurorul de caz s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor anti-Covid. Ce l-a făcut să se alarmeze?

Directia Nationala Anticoruptie - DNA
Directia Nationala Anticoruptie - DNA (Epoch Times România)

Dosarul vizând modul în care s-a făcut achiziţia de vaccinuri anti-Covid a fost deschis de DNA prin sesizarea din oficiu a procurorului de caz, în urma unor indicii din presă care i-au trezit suspiciuni, nu în urma unor informaţii primite de la servicii, guvern sau ministere, au precizat, pentru G4Media.ro, surse judiciare.

Suspiciunile procurorului care s-a autosesizat - Adrian George Matei - au pornit de la cantitatea foarte mare de vaccinuri comandate sau achiziţionate de România (cu mult peste numărul populaţiei eligibile pentru vaccinare, chiar cu 3 doze). Dintre aceste seruri, unele au expirat sau urmează să expire, altele au fost donate sau revândute, au explicat sursele menţionate.

Sursele G4media.ro spun că, prin această anchetă in rem, procurorul de caz urmăreşte să obţină explicaţii cu privire la:

  • cum şi cine a stabilit necesarul de vaccinuri
  • câte doze de vaccin au fost comandate, plătite, primite, folosite, donate, revândute sau au expirat
  • care au fost preţurile la care au fost comandate şi achiziţionate vaccinurile, iar unele apoi revândute
  • dacă a fost respectată procedura de achiziţie, au existat referate de necesitate sau oportunitate, cine şi cum le-a întocmit
  • dacă au existat intermediari, comisioane, discounturi sau parandărături

Adrian George Matei, şeful interimar al Secţiei a I-a de combatere a corupţiei din DNA, este procurorul care ”l-a trimis pe Dragnea la puşcărie”, respectiv cel care a instrumentat dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în urma căruia fostul lider PSD a fost găsit vinovat de judecători şi condamnat la 3 ani şi jumătate de detenţie.

Anul trecut, pe 9 decembrie, de Ziua Internaţională Anticorupţie, procurorul Matei a fost premiat pentru curaj de ambasada SUA la Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne