Procurorii CSM, reacţie promptă la afirmaţiile deputatului "Mitralieră"

Catalin Radulescu
Catalin Radulescu (Epoch Times România)

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au reacţionat, miercuri, la declaraţiile deputatului PSD Cătălin Rădulescu care afirmase, pe pagina sa de Facebook, în cursul aceleiaşi zile, că ministrul Justiţiei Ana Birchall vrea "să legitimeze toate acţiunile abuzive, represive, mafiote şi criminale ale procurorilor DNA hastagişti". Secţia de procurori din CSM atrage atenţia că aceste afirmaţii au „caracter generalizant, anatemizează întregul corp profesional al magistraţilor procurori şi afectează prestigiul justiţiei”.

"Referitor la afirmaţiile domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu formulate pe pagina de Facebook în data de 18 septembrie 2019 şi preluate în mass-media, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, fără a face aprecieri cu privire la faptele descrise şi răspunderea ce ar putea fi antrenată faţă de procurori în cadrul mecanismelor legale de autoreglare a conduitei profesionale, atrage atenţia că acestea au caracter generalizant, anatemizează întregul corp profesional al magistraţilor procurori şi afectează prestigiul justiţiei.

Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al tuturor cetăţenilor, fără a aduce atingere libertăţii de exprimare a oricărei persoane sau a presei, subliniază pe această cale necesitatea unei abordări echilibrate şi rezonabile a discursului public, cu respectarea independenţei justiţiei şi reiterează imperativul unui mesaj public responsabil, care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie", se arată în comunicatul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Reamintim că deputatul PSD Cătălin Rădulescu a cerut, miercuri, Comitetului Executiv Naţional excluderea din partid a Anei Birchall sau demiterea ei din funcţia de ministru al Justiţiei. „Mitralieră” o acuză pe Birchall, printre altele, că susţine abuzurile din justiţie, că este prietenă cu preşedintele Iohannis şi că "îşi bate joc de voturile date PSD de milioane de români".

Detalii aici.