Primarul Sectorului 6: Anul acesta nu vom avea luminiţe de Crăciun. Mai bine folosim banii pentru o creşă sau grădiniţă

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Facebook)

Noul primar al Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, a anunţat că în acest an nu vor fi instalate luminiţe de Crăciun în sectorul său, considerând că ar fi mai indicat ca sutele de mii de euro care ar trebui cheltuiţi în acest sens să fie folosiţi pentru asfaltarea unei străzi sau construirea unei grădiniţe.

“Nu ştiu cum să vă dau vestea acesta, aşa că v-o dau ca şi cum ai dezlipi un leucoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminiţe de Crăciun în Sectorul 6. Am întors-o pe toate feţele şi cred că este decizia cea bună. Să vă dau şi datele problemei. Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna Sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar şi-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv şi avem acum un contract cadru.

Nu avem timp să facem o nouă achiziţie, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru Sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar pentru Parcul Drumul Taberei. Acum... eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceştia, 500.000 Euro, aş putea face o grădiniţă sau o creşă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminiţele ar fi la fel ca în anii trecuţi, am primit conceptul şi, vă spun, sunt cam de prost gust”, a afirmat Ciucu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, edilul a precizat că, deşi această decizie ar putea fi nepopulară, şi-a propus ca în mandatul său să facă ceea ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care va ajunge.

“În aceste situaţii primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conştiinţa mea şi mă întreb ce decizie mi-aş fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Şi eu mi-aş fi dorit să mai limiteze din risipă şi să folosească banii pentru adevăratele priorităţi”, a adăugat primarul Sectorului 6.

Totodată, Ciucu a susţinut că nu a luat această decizie doar din cauza pandemiei de Covid, precizând că argumentele primordiale au fost raportul calitate preţ şi adevăratele priorităţi, făcând referire la construirea unei creşe sau grădiniţe sau asfaltarea de drumuri.

“Vă promit că pentru la anul mă voi ocupa din timp şi că voi remedia situaţia, să avem iluminat festiv de calitate la un preţ corect. Vă mulţumesc pentru înţelegere, anul acesta ne decorăm casele şi sufletele!”, a conchis edilul.

Remarcile lui Ciprian Ciucu vin în condiţiile în care şi noul Primar General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat deja, la sfârşitul lunii octombrie, că nu va mai organiza în acest an celebrul Târg de Crăciun din cauza evoluţiei pandemiei.

Spre deosebire de poziţia celor doi edili, social-democrata Lia Olguţa Vasilescu, aleasă recent primar al municipiului Craiova, a anunţat, luni, că a demarat pregătirile pentru Târgul de Crăciun, deşi oraşul se află în scenariul roşu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne