Prestigios ziar elveţian susţine că Iohannis şi-a pierdut credibilitatea de apărător al statului de drept [G4Media]

Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (www.presidency.ro)

Ziarul elveţian Neue Zürcher Zeitung, una dintre cele mai vechi publicaţii de limbă germană din lume, îi dedică o amplă analiză preşedintelui Klaus Iohannis şi arată că acesta şi-a pierdut credibilitatea de “apărător al statului de drept”, relatează G4Media.ro.

De asemenea, publicaţia elveţiană descrie modul în care preşedintele Iohannis a trecut de la criticile dure adresate social-democraţilor la o coaliţie cu partidul care a scos sute de mii de oameni în stradă în 2017 şi 2018.

Neue Zürcher Zeitung mai arată că protestele din 2018 au fost stopate violent, dar presiunea străzii a rămas, iar PSD a pierdut alegerile şi Iohannis şi-a instalat în 2019 propriul guvern.

Totodată, adaugă G4Media, ziarul elveţian arată că sloganul folosit de şeful statului în campania prezidenţială, “Pentru o Românie normală”, a fost uitat acum de preşedinte.

Nu în ultimul rând, Neue Zürcher Zeitung arată că preşedintele României s-a implicat direct în disputele privind Justiţia, în ciuda faptului că a primit prestigiosul Premiu Carol cel Mare tocmai pentru acţiunile sale în vederea sprijinirii statului de drept.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne