Preşedintele Austriei: "Regret foarte mult decizia guvernului austriac de a bloca aderarea la Schengen a României şi Bulgariei"

Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen
Preşedintele austriac Alexander Van der Bellen (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, susţine, într-un mesaj pe Twitter, că regretă foarte mult decizia guvernului ţării sale de a bloca aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

Totodată, Van der Bellen reiterează ideea că ţara sa este într-o situaţie dificilă în materie de număr de imigranţi şi îşi exprimă speranţa identificării unei soluţii prin dialog.

Redăm postarea preşedintelui austriac:

"Regret foarte mult decizia guvernului federal austriac de a bloca aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

Este adevărat că Austria se află într-o situaţie dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanţi de azil.

Dar blocada Schengen nu contribuie la găsirea unei soluţii. Dimpotrivă, economia austriacă este acum ameninţată cu sancţiuni din cauza contramăsurilor româneşti.

Putem depăşi provocările din domeniul zborurilor şi al migraţiei doar împreună cu partenerii noştri din UE. Sper că o soluţie prin dialog va fi posibilă în curând."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe