Premierul belgian susţine că varianta Omicron ar trebui numită "COVID-21" / Oficiali din Africa de Sud atrag atenţia că tulpina nu provoacă simptome severe

Machetă a virusului Wuhan la o expoziţie ştiinţifică din  acelaşi oraş, provincia Hubei, China, 18 iulie 2021
Machetă a virusului Wuhan la o expoziţie ştiinţifică din acelaşi oraş, provincia Hubei, China, 18 iulie 2021 (Getty Images)

Premierul Belgiei susţine că noua variantă mutantă a virusului Wuhan este, potenţial, atât de devastatoare încât ar trebui să se numească "COVID-21".

Alexander De Croo a făcut aceste comentarii în timpul unei conferinţe de presă, după ce pieţele internaţionale s-au prăbuşit ca răspuns la ştirile că varianta Omicron a virusului a fost descoperită în Botswana şi s-a răspândit în Africa de Sud.

„Aţi putea spune că acesta este Covid-21 în loc de Covid-19: este de trei ori mai infecţios decât virusul original”, a afirmat De Croo.

Remarcile sale au survenit după ce presa a declanşat un val de panică din cauza noii mutaţii.

Agenţia pentru Securitate în Sănătate din Marea Britanie (UKHSA) a descris tulpina ca „cea mai rea pe care am observat-o până acum”.

Unele ţări europene au înăsprit deja restricţiile COVID, în ciuda faptului că se cunosc foarte puţine lucruri despre noua tulpină şi ar putea dura săptămâni pentru a determina dacă este o ameninţare majoră.

Ştirile alarmiste din presa internaţională cu privire la noua tulpină au fost puse sub semnul întrebării de un oficial de vârf din domeniul medical al Africii de Sud, dr. Angelique Coetzee, care a descris răspunsul drept o „furtună într-o ceaşcă de ceai”.

Potrivit dr. Coetzee, Africa de Sud a înregistrat până acum doar „cazuri foarte, foarte uşoare” ale acestei tulpini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură