Prejudiciul oficial în dosarul Hexi Pharma ajunge la 70 de milioane de lei

Dacă prejudiciul în termeni de boală, infecţii, suferinţă şi morţi nu poate fi cuantificat, în ceea ce priveşte prejudiciul material în dosarul Hexi Pharma, acesta este estimat la 70 de milioane de lei.
Augustin Lazăr (wall-street.ro)
Ana Ion
14.07.2016

Prejudiciul în dosarul Hexi Pharma - compania care a umplut România de dezinfectanţi diluaţi - a ajuns la 70 de milioane de lei după ce 280 de spitale s-au constituit părţi civile, a declarat, joi, procurorul general Augustin Lazăr, relatează Realitatea.net.

"În această cauză a evoluat cercetarea penală şi suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părţi civile, unităţi spitaliceşti, care s-au constituit părţi civile în cauză. Prejudiciul, aşa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secţiune a dosarului care să poată fi soluţionată într-o perioadă rezonabilă", a declarat Lazăr, prezent la sediul CSM.

În dosarul Hexi Pharma este cercetată Flori Dinu, directorul general al companiei, aceasta fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Pe lângă Dinu, în dosar este cercetat şi Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, acesta fiind acuzat de complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

În ceea ce-l priveşte pe patronul companiei, Dan Condrea, acesta a murit în urma unui accident de automobil, scăpând de orice acuzaţii.

Reamintim că scandalul Hexi Pharma, declanşat în urma publicării unor investigaţii ale jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, a scos la lumină profunda corupţie din sistemul medical unde spitalele au folosit, ani de zile, dezinfectanţi diluaţi de zece ori, sub ochii închişi ai autorităţilor ce puteau interveni pentru a stopa fenomenul. Merită menţionat că inclusiv SRI şi-a aprovizionat spitalele de la Hexi deşi, potrivit investigaţiilor GSP, serviciul fusese informat despre probleme cu licitaţiile şi dezinfectanţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor