Ponta: Pe pesediştii buni îi iau cu mine, cei răi să rămână cu Dăncilă şi baronii

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni, la Parlament, că în prezent conducerea PSD nu are legătură cu PSD-ul, pare că se sinucid politic, că doresc să distrugă partidul. În acest context, fostul premier susţine că el vrea să aibă grijă de votanţii PSD şi de pesedişti "buni", iar "cei răi să rămână cu Dăncilă şi baronii".

Întrebat dacă susţine un guvern PNL, Ponta a precizat că "cerem profesionalism în actul de guvernare şi practic suntem singurii care vom reprezenta cu adevărat zona de centru - stânga, alegătorii social-democraţi, pentru că e clar că Dăncilă i-a vândut".

"Eu ştiu ce au promis, ce a promis Dăncilă peneliştilor, repet, prin Guşă, că le dă voturile. E o târguială tipică pentru Dăncilă şi oamenii lor. Am înţeles că baronii speră ca în felul ăsta să îşi păstreze oamenii în funcţii, să nu îi dea PNL-ul afară. Noi cei de la Pro România nu avem oameni care să fie daţi afară. Pur şi simplu o să cerem profesionalism şi măsuri urgente pentru că vine bugetul", a adăugat liderul Pro România.

Întrebat care sunt relaţiile cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în contextul în care acesta din urmă a susţinut că Pro Romnia nu înţelege noţiunea de parteneriat, Ponta a răspuns:

"Foarte bune. Ne vedem şi azi. Vorbim tot timpul. Mâncăm sarmale dacă trebuie. Dar, în acelaşi timp, cu domnul Tăriceanu am stabilit doar două lucruri şi amândoi ne-am ţinut: să îl susţinem pe Mircea Diaconu, şi îl susţinem pe Mircea Diaconu, şi să dăm jos Guvernul Dăncilă. Şi l-am dat jos. Domnul Tăriceanu e liberal, va merge cu liberalii, eu sunt social-democrat şi o să ţin cu social-democraţii. Nu cu liderii PSD, că nu ai cu cine, dar nu-i nicio supărare aici, dimpotrivă, e o înţelegere absolut în regulă".

Întrebat, de asemenea, dacă crede că social-democraţii îi vor asculta pe Marcel Ciolacu sau pe Viorica Dăncilă în cazul în care se ia o decizie pentru a se susţine sau nu viitorul Guvern, liderul Pro România a replicat:

"Ce este acum în conducerea PSD nu mai are nicio legătură cu PSD. În primul rând, în conducerea PSD, când am intrat eu, în 2001, erau oameni deştepţi. Acum, dacă îi strângeţi pe toţi de acolo, nu strângeţi 10 neuroni. În al doilea rând, erau oameni interesaţi de social-democraţie, nu de broşe de mii de euro, de baroni şi de sute de mii de euro cash plimbaţi pe aici. Mie mi se pare că se sinucid şi vor să distrugă PSD. Asta vor să facă".

Nu în ultimul rând, Victor Ponta a subliniat că "eu am grijă de votanţii PSD şi de pesedişti", adăugând că pe "cei buni îi iau la mine, cei răi să rămână cu Dăncilă şi baronii”.

Ponta a făcut remarcile în condiţiile în care preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a afirmat luni că PSD nu va susţine "sub nicio formă" învestirea noului guvern anunţat de PNL.

Întrebat despre declaraţiile premierului demisionar Viorica Dăncilă, care a afirmat că noul guvern ar putea fi votat de PSD în numele "stabilităţii", Ciolacu a declarat că CEx a decis să nu susţină noul guvern.