Poliţiştii unei comune din Maramureş, trimişi la subsolul Primăriei. Pe timp de ploaie, lucrează cu picioarele în apă

(Screenshot)

Sediul de Poliţie din comuna maramureşeană Coltău, amplasat la subsolul Primăriei, se confruntă cu probleme serioase la fiecare ploaie mai puternică din cauza apei care pătrunde în incintă. Sindicatul Europol a precizat că în unele situaţii oamenii refuză să intre în garajul plin de apă pentru a fi audiaţi.

“La fiecare ploaie mai puternică, poliţiştii Postului de Poliţie Coltău sunt nevoiţi să găsească metode inovative de a scoate apa care se strânge. Nu contează că se creează igrasie şi mucegai, iar munca într-un astfel de mediu poate produce grave consecinţe asupra sănătăţii, veţi spune că am depus un jurământ şi că ne-am asumat să ne ‘sacrificăm’ pentru ţară şi popor. Ei bine, colegii noştri nu au crezut vreodată că vor ajunge să lucreze într-un post de poliţie improvizat în garajul de la subsolul primăriei şi nici că vor trebui să stea la birou cu picioarele în apă.

De altfel, colegilor le este ruşine să invite persoane la audieri, pentru că s-au confruntat cu situaţii penibile în care oamenii au refuzat să intre în garajul plin de apă. Aceasta este România lucrului bine făcut. Ţara în care vor curge miliardele de euro din PNRR-ul încă aflat la ‘mapa’ Comisiei Europene. Dar staţi aşa, că de fapt MAI nu va beneficia de aceste fonduri, pentru că specialiştii noştri nu au putut să se ‘lipească’ cu proiecte de infrastructură”, a precizat Sindicatul Europol, pe pagina sa de Facebook.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş nu deţine un spaţiu propriu în comuna Coltău, astfel că postul de poliţie s-a înfiinţat direct în subsolul Primăriei. De fapt, aceasta ar fi fost “oferta” pusă la dispoziţie de edilul comunei, relatează Ziare.com.

“Este o clădire nouă, care nu ar fi trebuit să aibă erori de execuţie, însă apa din subsol nu are unde să se scurgă”, a explicat pentru Ziare.com Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol.

La rândul său, vicepreşedintele Sindicatului Ionuţ Pop a afirmat că organizaţia a făcut solicitare la IPJ Maramureş şi li s-a transmis că nu a fost găsit un alt spaţiu unde să se desfăşoare activitatea de poliţie rămânând ca sindicaliştii să identifice un loc ce poate fi închiriat în acest sens.

Din păcate, a continuat Ionuţ Pop, cazul nu este unul singular:

“Sunt multe posturi de poliţie care funcţionează în foste sedii ale ANAF-ului, în clădiri care aparţin Bisericii, în case private închiriate. Sunt multe astfel de anomalii care, din punctul meu de vedere afectează grav activitatea colegilor noştri cât şi serviciului poliţienesc. Pentru că lipsa de spaţiu nu îl afectează doar pe poliţist ci şi pe cetăţean”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne