Poliţişti de la Secţia 16 din Capitală filmaţi în timp ce torturează un bărbat. Îl trântesc pe jos şi îl strâng de gât

(antena3.ro)

Secţia 16 de Poliţie din Capitală revine în centrul atenţiei publice la doar câteva zile după scandalul generat de torturarea a doi tineri de către ofiţeri de la aceeaşi secţie. Mai exact, Antena 3 a difuzat, vineri seară, imagini video cu un incident care a avut loc în 2018, în care mai mulţi poliţişti sunt văzuţi agresând un bărbat reţinut - îl dau cu capul de masă, îl trântesc la pământ şi îl strangulează – sau se uită pasiv la colegii lor care aplică tortura.

Potrivit sursei citate, victima din imagini a ajuns să fie torturată de poliţişti după ce a avut, pe stradă, o altercaţie cu două persoane care s-ar fi drogat. Bărbatul a anunţat situaţia la numărul 112, însă unul dintre cei care, aparent, se drogau a sunat şi el la poliţie şi ar fi spus că este fiul unui poliţist.

În imaginile făcute publice se poate vedea cum bărbatul care a sesizat incidentul la 112 a fost supus brutalităţilor în mai multe reprize. A fost legat cu mâinile la spate, trântit la pământ, dat cu capul de o masă şi chiar prins de gât la un moment dat de unul dintre poliţişti.

Nu este primul incident de acest gen care implică Secţia 16.

Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Poliţiştilor "Sed Lex", a confirmat, la Antena 3, că o parte dintre poliţiştii care apar în imaginile din 2018 sunt aceiaşi din dosarul deschis de procurori pentru sechestrare şi tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

În acest caz, de anul trecut, trei poliţişti de la Secţia 16, acuzaţi de tortură şi lipsire de libertate au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alţi trei poliţişti a fost dispusă măsura plasării sub control judiciar vreme de 60 de zile. Deciziile au fost luate de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, în noaptea de joi spre vineri, la capătul unei şedinţe-maraton.

Procurorii acuză că "la data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măştilor de protecţie în contextul epidemiologic SARS-COV2".

Ulterior, unul dintre tineri ar fi fost dus de poliţişti pe un teren viran şi lovit cu corpuri contondente, timp de aproximativ 30 de minute, unde ar fi fost abandonat. Celălalt tânăr ar fi fost încătuşat, încuiat într-o autospecială de poliţie, şi dus pe o stradă din zona Zeţari, unde a fost şi el abandonat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne