Poliţistă din Hunedoara ce a transformat serviciul la stat în afacere personală primeşte 3 ani cu suspendare

(Facebook)

O poliţistă de la Serviciul Public Comunitar Permise şi Înmatriculări Hunedoara a transformat activitatea pe care o desfăşura la locul de muncă într-o afacere personală. În schimbul facilitării eliberării numerelor de înmatriculare, femeia a luat mită de zeci de ori în perioada 2018 – 2019, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au probat 24 de fapte de luare de mită prin instalarea unui camere de luat vederi care a înregistrat activitatea infracţională a acesteia.

Adina-Artimizia Andrei a fost condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, hotărârea fiind pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia pe data de 17 iunie 2022. Femeia a fost trimisă în judecată şi pentru fals în declaraţii în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată, în legătură cu banii primiţi pentru chiria locuinţei, dar a fost achitată cu privire la aceste infracţiuni.

Femeia, continuă site-ul citat, a fost monitorizată de către ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara pe parcursul a aproape zece luni, fiind reţinută pentru 24 de ore în martie 2019. Aceasta lucra în sistem din 2008.

De asemenea, din procesele verbale de redare a materialului probator care a rezultat din supravegherea video a femeii în mediul ambiental, precum şi din interceptarea telefonică a acesteia, a rezultat că funcţionarul public pleca în mod frecvent cu bani acasă, obţinuţi ilegal, prin prestarea în mod preferenţial de servicii de înmatriculare auto şi de eliberare numere de înmatriculare.

Totodată, susţine Ziare.com, agentul de poliţie facilita serviciile de înmatriculare pentru anumiţi clienţi, fiind surprinsă sustrăgând ştampila de la birou şi ducând-o acasă, scoţând din poşetă sau plase la începerea programului de lucru înscrisuri în legătură cu înmatricularea, predând numere de înmatriculare de la domiciliu, din portbagajul maşinii, la sediul RAR Hunedoara sau pe stradă, ducând acasă numere de înmatriculare sau preluând folii cu cereri multiple de înmatriculare de la cunoscuţi fără ca aceştia să deţină procuri notariale.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne