Politician spaniol rămâne fără acces la contul de Twitter după ce postează că "un bărbat nu poate rămâne gravid"

Francisco José Contreras
Francisco José Contreras (Captură ecran, Vox)

Un deputat al partidului Vox, de dreapta, din Spania, a rămas fără acces la contul său de Twitter, săptămâna trecută, după ce a susţinut că „un bărbat nu poate rămâne însărcinat”.

Contul lui Francisco José Contreras a fost blocat timp de 12 ore, potrivit Fox News, pentru că a argumentat şi a susţinut afirmaţia spunând că bărbaţii nu au „uter sau ovare”.

Contreras făcea comentariile ca răspuns la un articol despre un bărbat trans care a anunţat că a „născut” o fetiţă şi acum este tată.

Contreras a declarat pe Facebook că Twitter i-a comunicat că a încălcat politicile platformei privind discursurile de ură, prin remarcile sale. De asemenea, a postat o diagramă pentru a ilustra punctul său de vedere.

Contreras a scris pe Facebook: "Tweetul urât (pe care am fost forţat să îl şterg) a fost cel care spunea: 'Un bărbat nu poate rămâne însărcinat. Un bărbat nu are uter sau ovare'. După cum puteţi vedea, aceasta este deja o biologie fascistă. Voi încerca 2+2 = 4."

Twitter a spus că a încălcat politicile companiei "împotriva materialelor care ameninţă, hărţuiesc sau încurajează violenţa împotriva altor persoane bazat pe rasă, origine etnică, naţionalitate, orientare sexuală, sex, identitate de gen, religie, vârstă, dizabilitate sau boală".

Reţeaua a avertizat: "Reţineţi că încălcările repetate pot duce la suspendarea permanentă a contului dvs. Accesaţi acum Twitter pentru a remedia problema cu contul dvs."

Susţinătorii lui Contreras au început să folosească hashtagul #AManCannotBePregnant pentru a-i arăta sprijinul. Contreras a concluzionat:

"Nu ne vom supune companiei Twitter impunând o viziune răsucită (şi antropologic greşită) asupra lumii. Vom continua să spunem adevărul despre natura umană. Adevărul biologic nu trebuie privit ca 'discurs de ură'. Este biologie, nu bigotism."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe