PMI - Producţia germană se contractă şi în luna decembrie

Linia de asamblare a modelului Passat la uzina Volkswagen din Chattanooga
Linia de asamblare a modelului Passat la uzina Volkswagen din Chattanooga (Mark Elias—Bloomberg/Getty Images)

Sectorul producţiei germane, depenedent de export, s-a contractat în decembrie, pe măsură ce rata de scădere a producţiei a accelerat pentru prima dată în trei luni, a arătat joi un studiu.

Indicele IHS Markit Purchasing Manager (PMI) pentru producţie, care reprezintă aproximativ o cincime din economie, a scăzut la 43,7 în decembrie faţă de cea mai mare valoare, de 44,1 înregistrată în luna noiembrie.

Valoarea finală din decembrie a rămas sub pragul de 50,0 care separă creşterea de contracţie pentru a 12-a lună consecutiv.

„Sectorul de producţie al Germaniei a închis anul 2019 cu o altă performanţă slabă şi rămâne o problemă în economie”, a declarat Phil Smith, economist principal la IHS Markit, citat de Reuters.

Deoarece exporturile au fost afectate de războaiele economice ale SUA cu China şi UE, cea mai mare parte a creşterii Germaniei a fost generată anul acesta intern, fiind expusă slăbirii pieţei locurilor de muncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie