Plângere penală pentru primarul care a făcut sex cu două minore. Orban, somat să-l dea afară din partid

Damian Butnariu
Damian Butnariu (Damian Butnariu / Facebook)

Grupul civic Reset (Iaşi) a anunţat, luni, că a formulat un denunţ penal împotriva primarului PNL din comuna Mogoşeşti-Siret, Damian Butnariu, criticând faptul că, deşi a recunoscut în faţa judecătorilor că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore de 17 ani, edilul “a fost anchetat doar în calitate de martor” în acest dosar.

“Referitor la informaţiile apărute în presă cu privire la primarul comunei ieşene Mogoşeşti Siret, Damian Butnariu, care a întreţinut relaţii sexuale cu două minore ce erau traficate, chiar în sediul instituţiei publice, grupul civic Reset a formulat astăzi un denunţ penal împotriva edilului. Opinia publică este contrariată de faptul că, în dosarul instrumentat în această speţă, primarul a fost anchetat doar în calitate de martor (!), el fiind, de fapt, beneficiarul serviciilor sexuale puse la dispoziţie de un proxenet”, a susţinut grupul civic într-un comunicat publicat pe pagina sa oficială de Facebook.

Activiştii ieşeni nu s-au rezumat la denunţul penal ci, în plus, au adresat, luni, o scrisoare către preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe şi preşedintele PNL, Ludovic Orban pentru a cere excluderea din partid a primarului Butnariu şi retragerea oricărui sprijin politic.

“Rolul unui primar este de a proteja membrii comunităţii care l-au ales şi de a veghea ca cetăţenii să fie în siguranţă, mai ales când aceştia provin din categorii defavorizate, şi de a fi un exemplu de moralitate, corectitudine şi integritate pentru comunitate. Conduita şi faptele sale, astfel cum reies din înseşi declaraţiile sale în instanţă, dovedesc contrariul. În plus, faptul că un primar în funcţie (la momentul respectiv, dar şi în prezent) a apelat la un proxenet poate duce la supoziţia că ar putea avea cunoştinţe despre existenţa unor reţele de trafic de carne vie în zona al cărei primar este”, a adăugat Reset.

În plus, grupul civic consideră că, prin menţinerea lui Butnariu în PNL, ar însemna că partidul condus de Ludovic Orban îşi va asuma faptele, conduita şi comportamentul inacceptabil al primarului comunei ieşene şi că “nu a înţeles nimic din gravitatea unui fenomen deosebit de îngrijorător – traficul de persoane şi proxenetismul - care trebuie combătut cât mai rapid şi mai eficient”.

Reamintim că Damian Butnariu a recunoscut în faţa judecătorilor că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore de 17 ani, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului. Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi vândută primarului. Ulterior incidentului, a încercat să se sinucidă.

Butnariu, unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Iaşi, în funcţie încă din 2004, a plătit pentru acest serviciu 100 de lei unui traficant de carne vie pe nume Adrian Buduroi.

Cazul datează din 2007, însă abia acum proxenetul a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de puşcărie. Procesul urmează să se reia la Curtea de Apel Iaşi. Informaţia apare în dosarul în care mai mulţi proxeneţi periculoşi din acea zonă sunt judecaţi, tardiv, pentru fapte de trafic de carne vie pe care le-au comis în perioada 2007-2008. Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne