Pfizer solicită aprobarea de urgenţă a vaccinului anti-Covid pentru copiii între 5 şi 11 ani

(Getty Images)

Compania americană Pfizer a solicitat Agenţiei de reglementare a alimentelor şi medicamentelor din SUA (FDA) să aprobe utilizarea de urgenţă a vaccinului Covid-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. "Această cerere reprezintă un pas important în lupta noastră continuă împotriva Covid-19", au transmis reprezentanţii Pfizer/BioNTech, pe Twitter, transmite Reuters.

Pfizer a depus, la sfârşitul lunii septembrie, rezultatul unor teste clinice ale vaccinului Pfizer/BioNTech asupra copiilor din această categorie de vârstă.

Cererea survine pe fondul creşterii numărului infecţiilor cu virusul Wuhan la copii, potrivit datelor Academiei Americane de Pediatrie.

FDA a anunţat că pe 26 octombrie a programat o întâlnire a specialiştilor, unde va discuta solicitarea gigantului farmaceutic. Pfizer a cerut un termen cu celeritate, motivând că o autorizare rapidă ar putea ajuta la atenuarea unei potenţiale creşteri de cazuri în această toamnă, şcolile fiind deja deschise în SUA.

Vaccinul este deja autorizat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la aproximativ o lună după ce gigantul farmaceutic a depus cererea.