Petiţie online: “Dizolvăm Jandarmeria, acum este momentul”. Societatea civilă reacţionează la îngroparea dosarului “10 august”

Intrare în forţă a jandarmilor împotriva unor protestatari aşezaţi pe jos, pe bdul Lascăr Catargiu în noaptea dinspre 10-11 august 201
Intrare în forţă a jandarmilor împotriva unor protestatari aşezaţi pe jos, pe bdul Lascăr Catargiu în noaptea dinspre 10-11 august 201 (Epoch Times România)

Protestatarul Cristian Dide a lansat o petiţie online, adresată Parlamentului, prin care cere dizolvarea Jandarmeriei, afirmând că decizia Tribunalului Bucureşti de a îngropa definitiv dosarul “10 august” demonstrează influenţa pe care o au “securiştii generaţiei noastre” în România, inclusiv asupra justiţiei.

Mai exact, Dide cere ca efectivele Jandarmeriei Române să fie împărţite şi să treacă în subordinea unor instituţii cu atribuţii similare, precum Poliţia, Serviciul de Protecţie şi Pază, SRI, Ministerul Apărării Naţionale.

Totodată, protestatarul cere ca grupările mobile ale Jandarmeriei să fie demilitarizate şi păstrate ca efective desinestătătoare pentru restabilirea ordinii publice, atunci când ea este grav disturbată, sub comanda Poliţiei Române.

“Din istoria recentă putem aminti episoadele Roşia Montană, Pungeşti, Summitul NATO 2008 şi mai ales 10 August 2018. În toate aceste cazuri jandarmeria a snopit în bătaie cetăţeni, cu acordul Guvernului, fără ca aceştia să fie vreodată traşi la răspundere. Singurii ce pot face dreptate în aceste cazuri suntem noi, cetăţenii, iar dreptatea se va obţine doar prin dispariţia acestei instituţii. Ineficienţa acestei instituţii a fost dovedită de atâtea ori în cazurile în care cetăţenii au avut nevoie de intervenţia lor. Singurul lucru bun pentru care această instituţie trebuie să fie păstrată este doar în avantajul Guvernelor nu a cetăţenilor”, se arată în textul petiţiei.

Reamintim că, Dide, un binecunoscut protestatar #rezist, a reuşit recent o premieră cu totul deosebită: a “amendat” Jandarmeria Bucureşti şi pe şeful acesteia. Mai exact, nemulţumit că Jandarmeria Bucureşti (DGJMB) a refuzat să îi comunice informaţii de interes public, protestatarul s-a adresat instanţei care l-a obligat pe şeful instituţiei (Stegăroiu Ionel Cătălin) să plătească 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere a comunicării informaţiilor, în timp ce DGJMB a fost amendată şi ea cu 100 lei/zi întârziere.

Redăm textul integral al petiţiei:

Către: Parlamentului României

Dizolvăm Jandarmeria, acum este momentul!

Efectivele Jandarmeriei Române trebuie împărţite către instituţiile ce au atribuţii similare şi mai ales care au ca obiect principal ceea ce jandarmeria suplimentează.

Astfel, efectivele de ordine publică trebuie să treacă la Poliţie, pentru că poliţia are ca atribuţie principală acest serviciu, paza şi protecţia trebuie să treacă la SPP - Serviciul de Protecţie şi Pază, că de asta avem un serviciu denumit aşa, efectivele antitero să fie preluate de către SRI, pentru că asta este una dintre activităţile principale ale SRI-ului, contigentele internaţionale să fie mutate la mapn, pentru ca acestea nu ţin de afacerile interne ci de cele externe, Grupările Mobile ale Jandarmeriei să fie demilitarizate şi păstrate ca efective desinestătătoare pentru restabilirea ordinii publice atunci când ea este grav disturbată, sub comanda Poliţiei Române.

De ce este important?

Astăzi, 02 Martie 2021, ni s-a confirmat adevărata putere pe care o deţine Jandarmeria Română inclusiv asupra justiţiei. Această forţă militară, securiştii generaţiei noastre, antrenaţi de trupele de securitate ale comunismului, a fost concepută încă de la înfiinţare pentru înăbuşiri brutale ale revoltelor populare.

Din istoria recentă putem aminti episoadele Roşia Montană, Pungeşti, Summitul NATO 2008 şi mai ales 10 August 2018. În toate aceste cazuri jandarmeria a snopit în bătaie cetăţeni, cu acordul Guvernului, fără ca aceştia să fie vreodată traşi la răspundere.

Singurii ce pot face dreptate în aceste cazuri suntem noi, cetăţenii, iar dreptatea se va obţine doar prin dispariţia acestei instituţii. Ineficienţa acestei instituţii a fost dovedită de atâtea ori în cazurile în care cetăţenii au avut nevoie de intervenţia lor. Singurul lucru bun pentru care această instituţie trebuie să fie păstrată este doar în avantajul Guvernelor nu a cetăţenilor.

Falsele motive că sunt necesari la inundaţii, cutremure şi alte dezastre sunt înaintate doar pentru a motiva pensiile speciale pe care le plătim tot noi.

Mi-am pus de multe ori pielea la bătaie pentru a vă arăta incompetenţa lor, pentru asta m-aţi numit instigator şi provocator. Pe 10 august aţi fost bătuţi fără să îi instigaţi sau provocaţi. V-am avertizat şi m-aţi luat de nebun, după 10 august le căutaţi scuze că ordinele au venit de la politic şi trebuiau să le execute. Greşit! Ordinele abuzive se pot refuza, şi zău, cum sună un ordin pentru a lovi un om nevinovat cu pulanul peste tâmplă?

Semnaţi petiţia! Hai să ne facem dreptate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne