Percheziţii în judeţul Prahova într-un dosar privind certificate false de vaccinare anti-Covid

(Facebook)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au demarat, joi, o serie de percheziţii în judeţ într-un dosar legat de obţinerea de certificate false de vaccinare anti-Covid, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Percheziţiile au loc atât în localităţi rurale cât şi în câteva oraşe.

Potrivit surselor citate, activitatea infracţională documentată de anchetatori, aparent, se derulează din luna iunie a acestui an.

De asemenea, în urma percheziţiilor urmează să fie aduse la audieri în jur de 40 de persoane.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ o săptămână, Poliţia a fost sesizată de managerul Spitalului CFR Timişoara, dr. Stela Iurciuc, după ce aceasta ar fi aflat că în centrul de vaccinare al unităţii spitaliceşti ar exista cel puţin şase cazuri de imunizări fictive.

“La Poliţia Municipiului Timişoara a fost depusă o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false. Poliţiştii efectuează verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor şi luarea măsurilor legale care se impun”, a precizat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au efectuat zeci de percheziţii domiciliare în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş-Severin la persoane suspectate de fals cu privire la certificatele ce confirmă vaccinarea anti-Covid.

Din acele cercetări a reieşit că, în perioada 15 mai - 25 iunie, doi bărbaţi din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajaţi ai unei instituţii publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicaţie informatică şi ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva COVID-19. Prin urmare, ar fi fost eliberate adeverinţe de vaccinare false pentru 96 de persoane.