Patronul firmei de deratizare din Timişoara recunoaşte: Substanţele folosite, cumpărate ilegal de pe piaţa neagră

(Getty Images)

Avocatul administratorului firmei de deratizare BISTIM DERA a declarat, pentru "Adevărul", că substanţele folosite la deratizare şi dezinsecţie au fost cumpărate ilegal de pe piaţa neagră.

Potrivit avocatului Călin Stăiculescu, patronul firmei de deratizare BISTIM DERA procurase pastilele folosite la deratizare de pe piaţa neagră, iar acestea aveau o concentraţie mai mare decât cea care este folosită în mod uzual pentru deratizarea în apartamente.

Ulterior, trei persoane – doi copii şi mama unuia dintre aceştia – aveau să moară într-unul din blocurile în care au fost prestate servicii de deratizare cu aceste pastile. De asemenea, alte patru persoane se află la spital în stare gravă iar, în acest moment, au fost evacuaţi locatarii din două imobile care au beneficiat de serviciile BISTIM DERA. Detalii despre caz aici.

„Audierile au durat până la ora 5 dimineaţă, a adoptat poziţia unică ce îl avantaja la momentul de acuma, respectiv să recunoască împrejurările exact cum s-au petrecut. De unde a cumpărat respectivele pastile, care aveau o doză de concentraţie mai mare decât cea care se foloseşte uzual pentru deratizarea în apartamente. Nu le-a procurat legal, le-a cumpărat de pe piaţa neagră. Dar de la un tip care lucrează la o firmă de profil. Ştia de substanţele astea, le-a mai folosit la un moment dat la un hotel, în urmă cu o lună, a avut efecte foarte pozitive. Patronul de la hotel chiar doreşte să golească toate camerele din hotel şi să mai facă o deratizare. A cumpărat aceste pastile pentru hotel. Erau mai puternice faţă de cele folosite uzual”, a declarat Stăiculescu, avocatul lui Sorin Buta, patronul firmei de deratizare BISTIM DERA.

Articolul integral aici.