"Partidele să nu mai fie finanţate de stat" - Poliţiştii acuză Guvernul de "politică păguboasă". Ce soluţii propun?

(Facebook)

Liderii Sindicatului Poliţiştilor din România "Diamantul" acuză în termeni duri guvernanţii că practică o „politică păguboasă” şi „nu fac decât să îşi umple buzunarele”, şi le propun acestora o serie de măsuri menite să ducă la reducerea deficitului bugetar.

„Ţara asta e împărţită în proşti şi deştepţi. 'Deştepţii' urcă pe umerii noştri, promit câte în luna şi în stele ca să ajungă în Parlament şi în Guvern iar acolo nu fac decât să îşi umple buzunarele şi să practice aceeaşi politică păguboasă care ţine România pe loc de 30 de ani.

Dacă vor măsuri de reducere a deficitului, le propunem noi, câteva de bun simţ:

1) Să fie plătiţi toţi demnitarii, inclusiv preşedintele statului, magistraţii şi judecătorii CCR, prin raportare la aceeaşi valoare de referinţă cu poliţiştii şi militarii, " 197, 33 lei" ( principiul unei valori de referinţă unice pentru salarizarea bugetarilor stă la baza legilor cadru de la salarizare din ultimii 10 ani);

2) Să primească, toţi bugetarii care beneficiază, sub orice formă, de indemnizaţie de chirie, maxim 50% din salariul de bază al unui poliţist în anul 2009 (500-700 lei);

3) Partidele să nu mai fie finanţate de stat. Să se autofinanţeze din cotizaţiile membrilor, la fel ca sindicatele şi asociaţiile;

4) Să se reducă personalul supradimensionat al administraţiei centrale şi locale, la strictul necesar;

5) Primăriile să îşi plătească personalul din bugetele proprii. Şi-au stabilit salarii enorme pe care nu le pot susţine decât cu ajutor de la bugetul central”, se arată în postarea sindicaliştilor din poliţie publicată pe Facebook.

Aceştia propun followerilor paginii să dea share la propunerile lor pentru că ”pe ‘specialiştii’ lui Câţu îi duce capul doar să ne îngheţe nouă, salariile şi pensiile”.

„E evident că bieţii de ei nu ştiu cum să conducă ţara şi au nevoie de ajutor”, se conchide în mesajul semnat de şeful sindicatului, Emil Păscuţ.

Reamintim că Guvernul Cîţu a adoptat la sfârşitul anului trecut o Ordonanţă de Urgenţă care prevede ca salariile bugetarilor precum şi nivelul sporurilor vor fi îngheţate la nivelul anului 2020. Detalii aici.