(P) Iată cum să cureţi corect şi uşor uniforme medicale

Dacă nu beneficiezi de servicii profesionale care să cureţe vestimentaţia pe care o utilizezi în activitatea ta profesională, este important să ştii tu singur cum se curăţă corect şi uşor uniformele medicale, pentru ca acestea să fie păstrate în condiţii bune, iar tu să te bucuri de ele pentru o perioadă cât mai lungă.

Chiar dacă ţi se pare "floare la ureche" să cureţi o uniformă medicală, trebuie să iei în considerare faptul că menţinerea acestora în stare de perfectă curăţenie joacă un rol important în eliminarea bacteriilor şi protejarea pacienţilor. În plus, faţă de restul hainelor uzuale, uniformele medicale au nevoie de o atenţie deosebită şi se recomandă adesea o curăţare meticuloasă.

Pentru a te asigura că vei îmbrăca întotdeauna uniforme medicale cu un aspect îngrijit şi profesionist, trebuie să le cureţi corespunzător. Nu este nevoie să depui eforturi suplimentare, ci mai degrabă să acorzi puţin mai multă atenţie procesului de igienizare.

Prioritar este să încerci să eviţi câteva greşeli aparent banale, dar des întâlnite, atunci când este vorba despre uniforme medicale

- Evită să speli hainele de zi cu zi împreună cu uniforma. Cu toate că microfibrele din ţesătură nu sunt vizibile ochiului uman, spălarea implică o anumită uzură, care face ca mici particule de ţesătură să fie preluate de pe anumite haine pe altele. Astfel, există riscul ca anumiţi pacienţi cu alergii să intre în contact cu tine şi mai apoi să aibă reacţii alergice aparent inexplicabile.

Totodată, trebuie să încerci ca atât uscarea, cât şi depozitarea uniformelor medicale să fie realizate separat de alte tipuri de vestimentaţie.

- Evită utilizarea mai multor tipuri de dezinfectanţi! Dacă nu ştiai, mulţi dintre agenţii de înălbire pe bază de oxigen nu au calităţi dezinfectante, ci doar deteriorează calitatea uniformelor medicale.

- Dacă ai o singură uniformă medicală, utilizează local înălbitorul. Astfel, eviţi deteriorarea în timp a întregului material şi, în acelaşi timp, poţi face economie. Utilizarea locală a înălbitorului este suficientă pentru scoaterea micilor pete de pe uniforme.

Acum că ştii cum ar trebui să procedezi în general pentru a spăla uniforme medicale, iată câteva sfaturi care îţi pot fi de ajutor pentru o spălare rapidă şi corectă:

  • Achiziţionează uniforme medicale de calitate superioară, pentru a te asigura că acestea îşi vor păstra culorile şi alte detalii pentru cât mai mult timp;

  • Adăugă la prima spălare aproximativ 100-150 ml de oţet distilat, în compartimentul de clătire al maşinii de spălat. Dacă nu ştii exact cât înseamnă această cantitate, toarnă oţet cât să umple o jumătate de cană de dimensiuni normale;

  • Spală uniforma medicală imediat ce ajungi acasă, astfel încât tu şi membrii familiei să reduceţi perioada de expunere la eventualele bacterii cu care puteţi intra în contact. Tototdată, depozitează uniformele separat de restul hainelor şi în special de cele murdare, oprind astfel transferul agenţilor patogeni. Nu ţine la un loc uniforme medicale cu produsele de unică folosinţă precum mănuşile. Odată folosite, aceste produse de unică folosinţă pot fi aruncate, minimizând astfel riscul ca acestea să intre în contact cu uniforma pe care o porţi zilnic;

  • Utilizează căldura intensă la uscarea uniformelor medicale. În ciuda opiniei majoritare, cei mai mulţi agenţi patogeni sunt eliminaţi la temperaturi ridicate şi nu în urma spălării la maşină.

Acum cunoşti cele mai eficiente metode de curăţare rapidă şi uşoară, pe care le poţi folosi data viitoare când speli uniforme medicale. Astfel, acestea vor fi protejate şi te vei putea bucura de ele pentru mult timp.

Dacă vrei să te asiguri de la început că beneficiezi de cele mai bune uniforme medicale, care sunt confecţionate din materiale şi ţesături premium, vizitează Kronos.ro şi beneficiază de cele mai bune oferte din domeniu!