(P) De ce să dăruieşti o carte de Crăciun?

Dăruieşte o carte de Crăciun.
Dăruieşte o carte de Crăciun. (Unsplash.com)

Se apropie Crăciunul. Prin urmare, este timpul pregătirii cadourilor pentru cei dragi. Dar cu ce cadouri deosebite îi putem surprinde şi anul acesta? Între cele mai potrivite răspunsuri sunt acelea care includ în subiect cărţile – şi nu orice tip de cărţi, ci pe acelea tipărite. Cărţile rămân între cadourile preferate deoarece poartă cititorul în lumi de vis, şi parcă nimic nu poate egala momentele în care imaginaţia este lăsată să zburde.

Dincolo de valoarea informaţiilor pe care le oferă, de modul în care îşi poartă cititorul în lumi nebănuite şi de importanţa lor pentru o diversitate de domenii, faptul că se pot achiziţiona cărţi ieftine dintr-un anticariat, determină ca achiziţia cu scopul de a fi oferite cadou să fie o idee potrivită.

De ce să dăruieşti o carte de Crăciun?

O “carte ieftină” face referire la preţul de achiziţie, în acest context, şi nu la valoarea pe care o are în sine în ceea ce priveşte conţinutul. Aşadar, cei care vor investi în cărţi de vânzare din anticariat vor face o alegere bună, inclusiv din motivele menţionate în cele ce urmează. În fond, o carte este un cadou care durează în timp, nu se uzează rapid şi nu se demodează.

Oferirea unui cadou este întotdeauna o plăcere, atât pentru cel care primeşte cât şi pentru cel care oferă. O carte este veşnică, precum un diamant, dar cu o valoare adăugată, însemnând deopotrivă cultură şi emoţie. Cu o carte bună în mână, cel care o parcurge poate să urce în caruselul emoţiilor. Poate călători, simţi, iubi, râde, plânge şi trăi o serie întreagă de senzaţii. Mai mult, se poate recunoaşte în personajele principale. Prin urmare, a oferi o carte de Crăciun, înseamnă cu mult mai mult decât un gest inspirat, pentru că acest gest presupune a oferi o lume de emoţii – ingredientul principal pentru sărbătorile de Crăciun.

Pe de altă parte, cartea este o fereastră către lume, o modalitate de a descoperi lucruri despre alţii sau despre sine însuşi. Prin lectură, cititorul realizează diverse aspecte pe care le are în comun cu oameni pe care nu îi cunoaşte. Mulţi se vor bucura să primească în dar cărţi precum “Biografii necenzurate ale unor oameni celebri” scrisă de Will Cuppy, pentru că celebrităţile inspiră şi, dacă se vor şi regăsi într-una dintre acestea, vor fi şi mai motivaţi în viaţa de zi cu zi. Această carte poate fi achiziţionată de pe site-ul PrintreCarti.ro la un preţ modic, dar valoarea ei în ceea ce priveşte conţinutul este semnificativă. De asemenea, de la anticariatul Printre Carti se pot achiziţiona cărţi din toate domeniile de interes.

Nu în ultimul rând, o carte dată cadou poate fi cel mai economic mod de a oferi o călătorie. În unele situaţii intenţia de a oferi o vacanţă există, însă nu şi bugetul pentru realizarea acestui scop. Cartea este un mod deosebit de a călători spre prezent, trecut sau viitor, spre un alt oraş, ţară sau planetă.

Şi, foarte important, câteva rânduri scrise pe prima pagină a cărţii, vor reaminti în timp de către cine a fost oferită, pentru că numele şi urarea vor rămâne între paginile ei.