(P) Care sunt cele mai comune greşeli pe care le poţi face atunci când cumperi haine de bebeluşi?

Pe cât e de plăcută viaţa de mămică, pe atât este de plină de provocări, cum ar fi achiziţionarea hăinuţelor. La prima vedere, poate părea o activitate simplă, însă aceasta se poate transforma în cea mai complicată operaţiune dacă nu ai experienţa necesară.

Nu face greşeala să te laşi atrasă de acele haine de bebeluşi colorate şi excesiv accesorizate pentru că este posibil să omiţi anumite criterii de care trebuie să ţii cont când mergi la cumpărături.

În acest articol, vrem să împărtăşim care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le poate face o mămică fără experienţă şi pe care ar trebui să le eviţi:

Nu verifici eticheta produselor

Chiar dacă nu faci o diferenţă clară între tipurile de ţesături, cu siguranţă poţi să îţi dai seama dacă acestea sunt plăcute sau nu la atingere şi dacă bebeluşul tău le poate tolera. Nu uita că pielea bebeluşului tău este extrem de sensibilă şi cel mai potrivit material pentru acesta este bumbacul 100%. De aceea, atunci când achiziţionezi haine bebelusi, fii atentă la etichetă şi la descrierea materialului din care sunt confecţionate. Alegând materiale sintetice nu vei face decât să îl supui unor alergii ce îi pot pune micuţului sănătatea în pericol. Mai mult decât atât, aceste haine de bebeluşi îşi vor pierde din rezistenţă încă de la prima spălare.

Nu alegi mărimea potrivită

Chiar dacă anumite haine de bebeluşi îţi atrag atenţia este posibil să nu fie cea mai bună alegere pentru prichindelul tău. Poate ţi s-a întâmplat să cumperi haine de bebeluşi care nu i se potriveau micuţului tău şi să fie nevoie să le donezi ulterior. Ceea ce trebuie să conştientizezi este că puiul tău va creşte repede în primele luni şi nu se va simţi deloc confortabil în haine de bebeluşi strâmte şi incomode. De asemenea, nici acele hăinuţe care îi sunt mari nu îi sunt recomandate, deoarece nu îl vor proteja de frig.

Nu întocmeşti o listă de cumpărături şi nici nu ai un buget stabilit

Una dintre greşelile pe care le poţi face din cauza lipsei experienţei este să nu ai o listă de cumpărături. Dacă nu îţi notezi exact tot ce are nevoie puiul tău, vei cădea tentaţiei de a alege la întâmplare haine de bebeluşi, de care, cu siguranţă, vei fi nemulţumită ulterior. Pe lângă o listă de cumpărături amănunţită, recomandăm să aloci un buget încă de la început, astfel încât să nu te trezeşti cu produse de care bebeluşul să nu aibă neapărat nevoie. Ţine minte că micuţul tău creşte uimitor de repede, prin urmare cumpără doar haine de bebeluşi care să îi asigure tot confortul de care are nevoie.

Nu adaptezi garderoba în funcţie de anotimp

Este adevărat că nu poţi ghici cum se simte micuţul tău, dar ca mamă, poţi intui când acestuia îi este frig sau cald. Bebeluşii nu au încă sistemul imunitar dezvoltat şi nici nu pot spune când au nevoie de o hăinuţă în plus sau în minus. De aceea, fii atentă la schimbările de temperatură şi adaptează garderoba zilnic. Alegând haine de bebeluşi nepotrivite rişti să îi pui sănătatea în pericol.

Pe Liloo.ro vei găsi tot ce ai nevoie pentru micuţul tău, în special haine de bebeluşi de calitate superioară, la preţuri accesibile pentru bugetul tău. Aşadar, evită greşelile de mai sus şi bucură-te împreună cu micuţul tău de cele mai frumoase momente.