(P) Atunci când lucrezi într-un laborator, ai nevoie de un dulap metalic! Iată care sunt motivele

Fiecare laborator are anumite cerinţe de lucru. Unele laboratoare presupun un mediu standard de lucru, dar altele au nevoie de un mediu steril şi protecţie împotriva microbilor. De aceea, un dulap metalic poate fi foarte folositor.

Această piesă de mobilier este fabricată din oţel şi este “îmbrăcată” în diverse straturi protectoare, fapt care o face indispensabilă în laboratoare. Iată care sunt caracteristicile unui dulap metalic:

1. Este rezistent la umezeală

În cazul în care lucrezi într-un laborator cu un mediu de lucru umed, ai nevoie de acest tip de mobilier, deoarece oţelul inoxidabil din care este creat este un oţel cu un conţinut redus de carbon, motiv pentru care este rezistent la umiditate. În plus, dulapurile metalice au în compoziţie crom, un metal dur, rezistent la agenţii chimici, oxidare şi procese corozive.

2. Reprezintă o adevărată barieră împotriva bacteriilor şi fungilor

Acesta este un alt avantaj pe care îl oferă un dulap metalic. Bacteriile, fungii sau mucegaiul nu pot pătrunde în suprafaţa oţelului inoxidabil, fiind piesa de mobilier ideală pentru un laborator. Bineînţeles, este necesară dezinfectarea frecventă pentru a se evita orice risc.

3. Nu se va deforma dacă este expus la temperaturi ridicate

În comparaţie cu alte piese de mobilier, un dulap metalic nu îşi va modifica forma şi nu se va deteriora dacă temperaturile din laborator sunt extreme. Faptul că oţelul inoxidabil conţine şi nichel, un metal cu numeroase întrebuinţări tehnice, reprezintă garanţia că acest tip de dulap rezistă la temperaturile ridicate, fiind perfect mai ales pentru laboratoarele care lucrează cu flacără deschisă.

4. Agenţii chimici nu îi afectează integritatea

Majoritatea agenţilor chimici, precum chimicalele organice, solvenţii sau materialele biologice, nu au un efect negativ asupra dulapurilor metalice. Oţelul inoxidabil rezistă la acţiunea acestor agenţi şi se menţine în cea mai bună stare.

5. Este rezistent la impact

În cazul în care în laboratorul tău se lucrează cu echipamente grele sau obiecte ascuţite, nu trebuie să-ţi faci griji în privinţa dulapului fabricat din metal. El va rezista cu brio acestor provocări şi nu se va sparge, tăia sau rupe.

În plus, despre oţelul inoxidabil din care sunt realizate dulapurile metalice trebuie să ştii că este un material care poate fi reciclat. Cromul, nichelul şi molibdenul din compoziţia piesei de mobilier pot fi separate de restul materialelor, iar astfel pot fi recuperate.

De ce să achiziţionezi dulapuri metalice de pe Viamond.ro?

Dacă îţi doreşti să afli care este cel mai potrivit dulap metalic pentru laboratorul tău, accesează site-ul Viamond.ro. Aici vei găsi o gamă variată de dulapuri, precum şi alte piese de mobilier de calitate superioară. Fiecare produs are o descriere detaliată, aşa că vei afla toate informaţiile de care ai nevoie.

În plus, nu este deloc greu să plasezi o comandă online. Cu doar câteva click-uri poţi comanda dulapul potrivit pentru laboratorul tău la cel mai avantajos preţ. Alegerea acestui magazin online te va ajuta să economiseşti atât timp, cât şi bani, iar după ce comanda va fi livrată, te vei bucura de o piesă de mobilier practică, rezistentă, care îţi va face munca mai uşoară. Descoperă ofertele speciale de pe site şi comandă dulapul de care ai nevoie!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură