(P) Asigură vizibilitatea business-ului tău cu ajutorul unui studio de producţie video!

Studio de producţie
Studio de producţie (IAgency.ro)

Pe măsură ce companiile continuă să investească din ce în ce mai mult în diverse tipuri de conţinut, producţiile video se dovedesc a fi de departe cele mai eficiente pentru a creşte vizibilitatea business-ului. Acest lucru se aplică în special domeniilor competitive, unde singura şansă de a te face „văzut” pe internet este o colaborare strânsă cu un studio de producţie video.

Un alt aspect al vremurilor în care trăim este şi prezenţa ad-blockerelor, care serveşte drept dovadă că o mare parte dintre consumatori s-a săturat sa tot vadă „produse de vânzare”. În schimb, consumatorii sunt în căutare de conţinut care informează, educă şi distrează în egală măsură. Astfel, brand-urile care înţeleg acest lucru îşi pot crea o imagine care este pe placul audienţei, prin colaborarea cu un studio de producţie video, cu scopul de a crea conţinut de cea mai bună calitate.

Faţă de alte tipuri de conţinut din „arsenalul” de marketing (text, imagini, infografice etc.), formatul video s-a dovedit a avea cea mai mare cerere, dar şi cel mai însemnat impact.

Videoclipurile de pe platforma Facebook au parte de un reach organic cu 135% mai mare decât în cazul unei simple imagini. Peste 80% dintre consumatori au cumpărat un produs sau au ales un serviciu după ce au vizionat videoclipul companiei. Prin urmare, devine din ce în ce mai importantă dedicarea unor resurse pentru a investi în acest format.

Cu toate acestea, nu este uşor să creezi un videoclip de branding pentru o companie. Specialiştii din domeniu ştiu că este necesară crearea unui conţinut video care să rezoneze cu audienţa, fără a le „împinge pe tavă” un produs. Reclamele ascunse sau pitch-urile de vânzări nu au ce căuta în această poveste, deoarece transformă videoclipurile de brand în ad-uri online. Însă, un conţinut video de calitate va furniza instrumentele strategice necesare pentru a:

  • Îmbunătăţi retenţia;

  • Creşte engagement-ul;

  • Câstiga loialitatea clienţilor;

  • Construi o imagine solidă a companiei;

  • Îmbunătăţi vânzările.

Ce este conţinutul video de brand?

Definiţia este relativ simplă: Este un instrument de marketing sponsorizat, creat şi distribuit de către un brand pentru a comunica valorile acestuia, fără a promova direct un produs. Consumatorii preferă acest tip de conţinut informativ pentru că, în mare parte, nu mai vor să ia parte la comunicarea unidirecţională, propusă de companii în trecut. În schimb, vor să participe activ la o relaţie mutual benefică cu brandurile pe care le preferă.

Motivele sunt bine întemeiate, iar un studio de producţie video cu experienţă ştie cum să livreze conţinut care oferă clienţilor următoarele beneficii:

Relevanţă – Sunt în ton cu cerinţele actuale ale consumatorilor, fie că este vorba de conţinut educativ, informativ sau distractiv. Nu sunt intruzive sau disruptive, ci servesc la a răspunde întrebărilor audienţei.

Autenticitate – Când o reclamă întrerupe activitatea consumatorilor, vine de obicei însoţită de un sentiment negativ. Acest lucru poate duce chiar la o “antipatie” faţă de brand. Însă, un studio de producţie video ştie cum să mizeze pe autenticitatea brandului, creând conţinut de calitate care să ajute consumatorii, nu doar să încerce să le vândă un produs.

Impact emoţional – Cu toţii iubim poveştile, însă puţine brand-uri ştiu să îşi expună valorile pentru a emoţiona audienţa. Însă, o agenţie sau un studio de producţie video cu experienţă în domeniu ştie exact cum să creeze un conţinut care are un impact emoţional puternic, atrăgând consumatorii de partea brandului.

Conexiune memorabilă – Tuturor ne place să vorbim despre lucrurile preferate. Un conţinut informativ sau foarte amuzant duce atât la creşterea vizibilităţii, cât şi la distribuirea mai departe de către consumatori. Cu cât conţinutul are mai mare impact emoţional, cu atât acesta va fi mai memorabil, chiar şi pentru perioade lungi de timp!

Din aceste motive descrise mai sus, consumatorii preferă videoclipurile de brand. Astfel, pentru ca un brand să câştige încrederea şi aprecierea acestora, este necesară o colaborare apropiată cu un studio de producţie video. Acesta va putea livra conţinutul de calitate care să implice audienţa la un nivel mult mai personal, fiind autentic, memorabil, emoţional şi remarcabil din toate punctele de vedere!

Articol realizat de www.iagency.ro

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură