(P) Ai pierdut un prieten apropiat? Iată cum poţi face faţă decesului!

De multe ori se poate întâmpla să pierdem un prieten apropiat, iar cuvintele sunt de prisos în acest caz, deoarece nu pot umple golul rămas în viaţa noastră. Desigur, cea mai comună întrebare este "de ce?", însă, în acelaşi timp, ştim că decesul este inevitabil şi că poate interveni oricând în viaţa unei persoane.

O prietenie este o relaţie semnificativă dintre două persoane, care ne poate schimba viaţa. Acesta este şi motivul pentru care este atât de greu să ne luăm rămas bun de la un prieten apropiat, pe care ne puteam baza în momentele grele. Vestea dispariţiei sale va fi cu atât mai tragică cu cât prietenul era mai tânăr, acest fapt provocând o tristeţe fără margini. De aceea, este important să faci faţă emoţiilor puternice, care ne pot copleşi în aceste momente, luând cele mai bune decizii cu privire la păstrarea vie a amintirii celui plecat dintre noi, precum alegerea unei firme de servicii funerare cu experienţă. Iată ce metode putem folosi pentru a ne împăca mai uşor cu decesul unui prieten drag:

1. Implică-te în organizarea înmormântării

În cazul în care aveaţi o prietenie strânsă şi îi cunoşteai familia, te poţi oferi să găseşti o firmă de servicii funerare cu experienţă, sau să vorbeşti cu un agent de servicii funerare în vederea livrării de flori cu mesaj personalizat din partea prietenilor buni.

Prin urmare, o firmă de servicii funerare de încredere te poate ajuta mult în această privinţă, iar unele case de pompe funebre îţi pot pune la dispoziţie şi servicii gratuite de consultanţă, pentru ca ziua înmormântării să decurgă fără incidente.

2. Prezintă-te la procesiunea de înmormântare

Dat fiind că societatea românească nu pune atât de mult accentul pe prietenie, cât pe relaţiile de rudenie, este posibil să te simţi nelalocul tău odată ajuns la ceremonia de conducere pe ultimul drum. Cu toate acestea, este foarte important să fii alături de prietenul tău, împreună cu alţii care l-au cunoscut, contribuind astfel la conştientizarea situaţiei. Poţi conta în acest sens şi pe firma de servicii funerare, cu ajutorul căreia poţi face aranjamentele necesare.

3. Ce se întâmplă după înmormântare?

După ce a avut loc înmormântarea, este foarte probabil să ne încerce diferite sentimente, iar întrebările fără răspuns pot conduce la multe nopţi nedormite. Vei avea nevoie de timp pentru ca rănile să se închidă, cu toate că, pe moment, pare că nu se va întâmpla prea curând. Deşi dispariţia unui prieten bun îţi poate afecta viaţa complet, este important să ştii că va veni o clipă în care te vei bucura cu adevărat că acea persoană a făcut parte din viaţa ta.

4. Nu uită să te îngrijeşti

De multe ori, există această tendinţă la persoanele care au suferit o pierdere tragică. Chiar dacă lumea se poate întoarce pe dos, este important să ai grijă de tine, mâncând şi dormind corespunzător. Aceşti factori contribuie mult la sănătatea ta, ce influenţează şi stările tale emoţionale.

De asemenea, este important să îţi găseşti o activitate care îţi aduce satisfacţie, indiferent cât de insignifiant ar părea acest lucru. Astfel, fie că alegi pescuitul, gătitul, sau activităţi sportive de tot felul, acestea vor contribui foarte mult la starea ta emoţională.

5. Înconjoară-te de prieteni buni, care nu te lasă la greu

Vei avea nevoie de ajutorul celor din jur pentru a face faţă durerii, inclusiv al agenţilor de servicii funerare. Nu îi refuza când aceştia se oferă, compasiunea fiind un factor foarte important al procesului de vindecare. Astfel, cu toate că aceste răni vor lăsa cicatrici adânci, va veni o clipă când momentele petrecute alături de persoana defunctă vor declanşa zâmbete, iar amintirile frumoase vor lua locul celor triste.