Organizaţia Mondială a Sănătăţii se va implica în România pentru a rezolva criza sanitară

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus (PIERRE ALBOUY/AFP VIA GETTY IMAGES)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se va implica în România pentru a rezolva criza sanitară şi pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID, a afirmat reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, informează G4Media.

În acest sens, reprezentanţii OMS vor avea, luni, o teleconferinţă cu conducerea INSP, în care vor discuta modul în care organizaţia se poate implica pentru a ajuta România să depăşească criza care a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar şi pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

Rafila a mai declarat, duminică, la Antena 3, că opinia experţilor INSP care au cerut instituirea lockdown-ului ar trebui ascultată.

”Eu cred că în această situaţie trebuie să îi ascultăm şi să nu-i discredităm pe experţii de la INSP care şi-au exprimat în scris opinia şi această opinie trebuie ascultată”, a subliniat acesta.

România este în acest moment una dintre ţările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei COVID-19. În pofida statisticilor şi a faptului că numărul de morţi şi infectaţi stabileşte zilnic un nou record, Guvernul a refuzat să carantineze Ilfovul şi Bucureştiul, zona cea mai afectată de pandemie.