Orban: Vom propune creşterea salariului minim pe economie

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, că Guvernul său nu doreşte să scadă pensiile şi salariile, din contră, în următoarele zile vor fi finalizate analiza şi studiul de impact şi va fi propusă creşterea salariului minim pe economie. În plus, Orban a dat asigurări că guvernul nu plănuieşte să închidă niciun spital, ci chiar va folosi bani europeni pentru construcţia de spitale la standardele UE.

“Constatăm că PSD şi-a pierdut complet uzul raţiunii. PSD a devenit o sursă de minciuni răspândite sistematic, care nu au nicio legătură cu realitatea, singurul lucru care le-a mai rămas la dispoziţie, în încercarea disperată de a mai câştiga voturi, este calomnia, minciuna, manipularea, dezinformarea, care sunt practicate pe scară largă. Vreau să dau câteva mesaje foarte simple pentru a demonta toate mizeriile lansate în spaţiul public de PSD. În primul rând, le spun bunicilor şi părinţilor noştri că Partidul Naţional Liberal are ca obiectiv creşterea pensiilor, că nu se va atinge nimeni de pensiile pe care le au, mai mult decât atât, că avem ca obiectiv respectarea legii şi că ne dorim creşterea pensiilor, în mod evident, bazată această creştere pe o dezvoltare economică, pe piloni stabili, sustenabili, cum sunt investiţiile, creşterea productivităţii, dinamizarea economiei, creşterea salariilor”, a susţinut Orban.

De asemenea, liderul PNL a urmărit să alunge temerile angajaţilor că salariile lor vor fi scăzute, susţinând că, de fapt, Guvernul său va propune în aceste zile creşterea salariului minim.

“În cursul acestei săptămâni, vom finaliza analiza şi studiul de impact şi vom propune creşterea salariului minim pe economie, sigur, cu o sumă care urmează să fie stabilită în baza unor indicatori obiectivi, indicele productivităţii, creşterea economică, rata inflaţiei, astfel încât creşterea salariului minim să aibă efecte benefice asupra economiei şi să ducă, cu adevărat, nu numai la creşterea veniturilor angajaţilor ci şi la o stabilitate a companiilor şi la crearea unor stimuli pentru dezvoltarea economică”, a declarat premierul.

În ceea ce priveşte sensibila problemă a spitalelor, Orban a ţinut să sublinieze că unul dintre obiectivele principalele ale noului Guvern este deschiderea de noi spitale la standarde europene, şi nu închiderea unor unităţi.

“Guvernul Partidului Naţional Liberal are ca obiectiv prioritar construcţia de spitale noi, în special a celor trei spitale regionale pentru care există finanţare de la buget, iar cei care nu au fost în stare să construiască spitale, deşi aveau în programul de guvernare construcţia a opt spitale regionale, şi aici mă refer la PSD, au lansat minciuni gogonate în spaţiul public despre închiderea de spitale. Nu este prevăzută în programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal şi nu avem intenţia să închidem niciun spital, dimpotrivă, obiectivul pe care îl urmărim este utilizarea banilor europeni pentru construcţia de spitale moderne, la standarde europene, care să ofere servicii de sănătate de calitate către pacienţii care au nevoie de aceste servicii”, a mai afirmat premierul României.