Orban: Toate persoanele aflate în izolare sau carantină vor putea solicita urnă de vot

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că persoanelor aflate în carantină sau izolare, ca urmare a faptului că sunt contacţi ai unor pacienţi Covid sau vin din ţări cu o rată de incidenţă mai mare decât cea din România, li se va asigura dreptul de vot şi vor putea solicita urna mobilă.

Totodată, liderul PNL a precizat că Direcţiile de Sănătate Publică au obligaţia de a emite deciziile de carantinare sau izolare tuturor acestor persoane, inclusiv în cazul acelora care, deşi sunt contacţi direcţi, nu au simptome, nu şi-a făcut niciun test şi nu dispun de niciun certificat prin care să poată cere urnele respective.

“Este obligaţia Direcţiilor de Sănătate Publică, în conformitate cu Legea 36, că pentru orice persoană care e declarată pozitivă, indiferent că e tratată în spital sau se tratează la domiciliu său într-o altă locaţie, să se emită deciziile privitoare la obligaţia de a sta în izolare. De asemenea, şi în privinţa persoanelor de contact identificate în cadrul anchetelor epidemiologice, Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să emită deciziile de carantinare, izolare, în funcţie de situaţie.

De asemenea, şi pentru persoanele care vin din ţări cu o rată de incidenţă mai mare decât rata de incidenţă din România, de asemenea, dacă stau mai mult de 3 zile, trebuie să intre într-o perioadă de izolare de 14 zile. Pentru toţi aceşti cetăţeni se va asigura dreptul de vot. Atâta timp cât Direcţiile de Sănătate Publică emit o decizie în care impun carantina, izolarea pentru cetăţeni, e normal că ei nu pot să-şi exercite dreptul de vot şi e normal că ei au dreptul să solicite urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul de vot”, a precizat Orban, la finalul unei întâlniri de lucru desfăşurată la Ministerul Economiei alături de ministrul Virgil Popescu şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne