Orban şi Cioloş, cuvinte grele pentru Teodorovici: Un caraghios care şi-a bătut joc de finanţe / Un saltimbanc

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times Romania)

Preşedintele PNL Ludovic Orban şi liderul PLUS Dacian Cioloş au reacţionat similar după declaraţiile fostului ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, potrivit cărora Guvernul ar urma să ia măsuri de austeritate. Mai exact, cei doi lideri de partid au refuzat să comenteze acuzaţiile social-democratului şi l-au etichetat drept „un caraghios care şi-a bătut joc de finanţe publice” şi „saltimbanc”.

Astfel, potrivit Hotnews, când Ludovic Orban a fost întrebat ce părere are despre „profeţia” lui Eugen Teodorovici privind viitoare măsuri de austeritate, şeful Executivului a răspuns:

„Eu nu comentez prostiile pe care le spune un caraghios care şi-a bătut joc de finanţele publice în ultimii ani. Toate măsurile luate de Guvern în condiţii dificile şi într-un timp extrem de scurt au fost obligatorii. Noi a trebuit să ţinem cont de toate hotărârile judecătoreşti care afectează bugetul şi trebuiau onorate. Toate măsurile luate de PNL au fost măsurile pe care PSD nu le-a luat. Ce am greşit?”.

Nici Dacian Cioloş nu a avut o părere mai bună când i-a fost cerută opinia privind afirmaţiile lui Teodorovici referitoare la „măsurile de austeritate”.

"Eu n-aş comenta ce spune acest saltimbanc. Îmi pare rău pentru dânsul, pentru că îl cunosc de mai multă vreme şi acum 10-15 ani aveam impresia că e un om serios. Dacă dânsul asta înţelege prin politică, nu prea am ce să comentez.

Dânsul a demonstrat de ce-i capabil să facă în perioada cât a fost la guvernare. Acum ar fi bine să îşi vadă de partid, de reforma partidului şi să explice românilor de ce a adus finanţele României în această situaţie, ca ministru de Finanţe. În rest, nu mi-aş pierde prea mult vremea în a comenta astfel de afirmaţii”, a afirmat Dacian Cioloş citat de Realitatea.

În ceea ce priveşte faptul că PSD avertizează că problema bugetului poate fi rezolvată doar cu măsuri de austeritate, liderul PLUS a precizat: "Asta o să decidă Guvernul Orban şi nu mai e treaba PSD. PSD ar trebui să explice acum de ce am ajuns în situaţia asta, pentru că nu cred că e cazul ca cineva să aibă impresia că suntem în situaţia asta fiindcă Guvernul Orban a guvernat prost într-o lună de zile sau nici măcar o lună de când a preluat guvernarea".

"Suntem în această situaţie pentru că am fost aduşi aici de guvernarea iresponsabilă a PSD-ului. Aşa că PSD-ul nu mai e în situaţia să ne dea lecţii despre cum o să fie austeritate. Dacă o să fie o situaţie dificilă e pentru că ne-au adus în situaţia asta şi acum noi va trebui să găsim soluţiile pentru a ieşi din situaţia asta şi a da o perspectivă clară României”, a mai adăugat Cioloş.

Precizăm că Teodorovici declarase într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, că Executivul nu are în vedere majorarea pensiilor şi salariilor, în contextul în care nu sunt prevăzute creşteri în bugetele pe următorii trei ani în acest scop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne