Orban, reacţie rapidă: Şterge pe jos cu moţiunea PSD anti-Cîţu. Nici vorbă să-l demită pe şeful Finanţelor

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, după trecerea moţiunii simple împotriva lui Florin Cîţu la votul din Senat, că ar fi culmea ca „ministrul Finanţelor din Guvernul PNL să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii trei ani de zile”. Potrivit prim-ministrului, Teodorovici, fostul şef PSD al Finanţelor, este cel care ar trebui să dea socoteală pentru „dezastrul bugetar” pe care l-a lăsat în urmă.

„Ar fi culmea ca ministrul Finanţelor din Guvernul PNL să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii trei ani de zile. Ultimul partid care poate să exprime o opinie pe tema finanţelor publice ale României este PSD-ul care şi-a bătut joc de finanţele publice şi a făcut praf bugetul”, a afirmat Orban.

Potrivit premierului, aceasta este o mişcare politicianistă ieftină.

„În mod normal, domnul Teodorovici care este iniţiatorul acestei moţiuni ar trebui să dea seama prin altă parte pentru dezastrul bugetar pe care ni l-au lăsat. Şi aici am să vă repet: ‘dezastru bugetar’ - să nu prevezi bani pentru plata integrală a pensiilor. Asta a făcut PSD – cel care s-a bătut cu cărămida în piept că ei au grijă de pensionari şi au minţit cu neruşinare că PNL taie pensiile, că preşedintele Iohannis taie pensiile, ei nu au prevăzut în buget banii necesari pentru plata integrală a pensiilor”, a declarat şeful Executivului.

Ludovic Orban acuză PSD-ul că nu a prevăzut bani pentru ajutorul de încălzire, pentru decontarea concediilor medicale ale angajaţilor care au fost în concedii medicale sau pentru concedii maternale, şi nici pentru plata lucrărilor pe programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

"Şi acum îndrăznesc [PSD-ul - n.n.] să vină să depună moţiune de cenzură împotriva ministrului Cîţu? Voturile lor nu fac altceva decât să îi ridice un soclu domnului ministru al Finanţelor. Iar în ceea ce mă priveşte pe mine, eu sunt foarte mulţumit de colaborarea cu ministrul Finanţelor şi sub nicio formă nu am de gând să iau vreo decizie legată de domnul ministru", a precizat liderul PNL.

Legat de această temă, Ludovic Orban a afirmat că "PSD ştia foarte bine că prin cheltuielile nesăbuite pe care le-au provocat, vor crea un deficit bugetar enorm care nu poate fi susţinut, ceea ce arată premeditare în această crimă împotriva economiei pe care au generat-o prin politica de creştere a cheltuielilor şi politica de minciună care a fost practicată referitor la venituri".

Vă invităm să urmăriţi materialul video.