Orban, prima reacţie: PNL este câştigătorul moral şi de facto al alegerilor parlamentare

Liderul PNL, Ludovic Orban (centru)
Liderul PNL, Ludovic Orban (centru) (Epoch Times Romania)

Preşedintele liberalilor, premierul Ludovic Orban, a declarat duminică seară, la închiderea urnelor, după afişarea rezultatelor primelor exit-poll-uri, că Partidul Naţional Liberal este câştigătorul moral şi de facto la alegerile parlamentare.

”Ce vedem la televizor sunt rezultatele unui exit-poll sau unui sondaj de opinie. Decizia au luat-o românii prin prezenţa la vot şi rezultatul îl vom cunoaşte după procesul de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19.30 şi 21.00, voturile din Diaspora şi care continuă să se exprime, luând în considerare marja de eroare, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri. Atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de finalizare a voturilor”, a declarat liderul PNL.

Totodată, şeful Executivului le-a mulţumit românilor „care au decis să îşi exercite votul”.

„Solicit către toţi delegaţii să fie atenţi la procesul de numărare a voturilor, pentru că noi cunoaştem obiceiul celor cu care ne luptăm de 30 de ani. Sunt încrezător că opţiunile cetăţenilor care şi-au exprimat votul vor fi respectate. Închei prin a transmite un mesaj şi pentru cei care au ales să nu-şi exprime opţiunile de vot. Puterea într-o societate aparţine cetăţenilor. Odată la patru ani cetăţenii decid cui încredinţează puterea. Vom încerca să-i reprezentăm pe toţi românii, o paletă cât mai largă de interese din societatea românească”, a declarat Ludovic Orban la sediul PNL.

Declaraţiile lui Orban sunt confirmate şi de Realitatea PLUS, care a prezentat un sondaj INSOMAR ce dă PNL-ul câştigător cu 32,8%, urmat de PSD cu 28,2 %, USR-PLUS cu 15,6% iar PRO România cu 6 procente.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne