Orban: PNL a susţinut, susţine şi va susţine PNDL

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, în cadrul declaraţiilor de presă făcute la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL, că partidul său nu numai că va finaliza actualul Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) dar va şi continua acest tip de program de investiţii. Declaraţiile lui Orban vin în condiţiile în care PNDL-ul a fost criticat în repetate rânduri atât de către unii membri ai Opoziţiei cât şi de parte din societatea civilă, fiind văzut ca un fel de puşculiţă de partid la care se mufează baronii locali prin firmele de casă abonate la bani publici.

“PNL a susţinut, susţine şi va susţine programul de investiţii, nu numai că vom finaliza acest PNDL 2, dar cu siguranţă, după finalizarea PNDL 2 vom continua acest tip de program de investiţii. […] Întotdeauna a existat şi să ştiţi că în toate ţările există astfel de programe guvernamentale de investiţii, care au ca obiectiv să reprezinte un suport pentru dezvoltarea comunităţilor locale mai sărace, unde nu există resursele pentru a putea susţine, că să atragi o investiţie trebuie să ai infrastructură, ca un temei în care să poţi să atragi o investiţie, care poate să ajute la dezvoltarea unei comunităţi locale”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat faptul că una dintre misiunile fundamentale pe care le va avea viitorul Guvern va fi misiunea de „a negocia acordul cu Comisia Europeană privitor la viitorul exerciţiu financiar multianual, bugetul Uniunii Europene pe 2021-2027”.

„Lucrurile trebuie gândite foarte temeinic, ce se poate finanţa prin fonduri europene nerambursabile, dintre investiţiile locale, trebuie finanţate din fonduri europene, şi doar acele comunităţi locale care nu pot să acceseze fonduri europene, sau acele tipuri de investiţii care sunt necesare dar pentru care nu există resursele financiare din finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană, vor face obiectul unui program guvernamental de investiţii în comunităţile locale. Nu vor mai exista suprapunerile, aşa cum au fost suprapunerile, de exemplu, ai un PNDL şi în acelaşi timp ei au dezvoltat Fondul de Dezvoltare şi Investiţii care este finanţat dintr-un buzunar gol, cu nişte bani care nu există, acestea sunt nişte prostii, nişte mijloace de corupere a primarilor”, a afirmat Orban.

Legat de acest subiect, preşedintele liberalilor a ţinut să adauge că, în ceea ce priveşte şi un viitor program de investiţii la nivel local, susţinut de la nivel guvernamental, PNL va stabili prin reglementările legale „criteriile care vor sta la baza deciziilor de alocare a fondurilor către diferitele comunităţi locale”.

„De asemenea, decizia nu va mai fi doar în pixul unui ministru sau în pixul premierului ci va fi rodul unei decizii în care vor fi implicate autorităţile locale prin asociaţiile lor reprezentative. De asemenea, profesioniştii din mediul universitar pot să contribuie la luarea acelor decizii prin care alocarea resurselor financiare să ducă exact acolo unde este nevoie şi către priorităţile care sunt stabilite prin lege”, a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne