Orban îi cere ministrului Sănătăţii să o demită pe Sorina Pintea de la şefia Spitalului Judeţean Baia Mare

Prim-ministrul Ludovic Orban
Prim-ministrul Ludovic Orban (Epoch Times Romania)

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat joi, ministrului Sănătăţii, în debutul şedinţei de Guvern, să facă cele necesare pentru ca Sorina Pintea, revenită la şefia Spitalului Judeţean Baia Mare, să fie demisă din funcţie.

"Domnul ministru Tătaru, am văzut că preşedintele CJ Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean. Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin ordonanţa adoptată în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut, să demiteţi vechiul director care a revenit asupra demisiei şi care din câte am înţeles s-a numit pe sine director medical.

"Da, am luat legătura în Maramureş şi pregătim procedurile", i-a răspuns ministrul Nelu Tătaru.

Solicitarea lui Ludovic Orban vine în condiţiile în care fostul ministru PSD al Sănătăţii Sorina Pintea a revenit asupra demisiei din funcţia de manager al Spitalului Judeţean din Baia Mare şi a fost repusă în funcţie. Fostul ministru, aflată actualmente sub control judiciar fiind acuzată de luare de mită, ar urma să stea însă o perioadă în concediu medical.

”În baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisă de Consiliul Judeţean Maramureş, înregistrată la registratura unităţii noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunică faptul că d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Pe perioada incapacităţii temporare de muncă, d-na ec. Pintea Sorina va fi înlocuită de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arată într-o adresă transmisă ieri de Sorina Pintea către structurile din subordinea spitalului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, instituţie în subordinea căreia se află spitalul judeţean, a confirmat revenirea în funcţie a Sorinei Pintea.

Reamintim că procurorii DNA o acuză pe Sorina Pintea de comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

"În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect 'proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente', încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială". Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne