Orban, despre scrisoarea Comisiei de la Veneţia: Nu am primit documentul. A fost transmis în presă pe filiera Tudorel Toader

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a negat joi, că ar fi ţinut ascunsă scrisoarea Comisiei de la Veneţia care i-ar fi fost adresată lui şi preşedintelui Senatului, Anca Dragu, şi a precizat că nu a primit încă oficial documentul.

"Este o minciună gogonată. Nu am primit această scrisoare. Scrisoarea a fost transmisă în presă cel mai probabil pe filiera Tudorel Toader, care s-a numit pe sine din partea României în Comisia de la Veneţia, Tudorel Toader – Renate Weber. Scrisoarea oficial nu a ajuns până la şedinţa Birourilor Permanente Reunite la mine, ca preşedinte al Camerei. Am verificat şi la Senat, nu a ajuns nici la doamna preşedinte Anca Dragu. Nimeni n-a ascuns nimic, este o minciună gogonată. În momentul în care o voi primi oficial, evident că o vom pune în BPR, vom cere un punct de vedere din partea Comisiilor Juridice şi vom formula un răspuns", a replicat liderul PNL când jurnaliştii l-au întrebat dacă a ascuns scrisoarea cu pricina.

Orban a adăugat că scrisoarea respectivă ar fi fost transmisă în presă pe filiera Tudorel Toader – Renate Weber şi a reamintit că Toader s-a numit singur în trecut reprezentant al României în Comisia de la Veneţia.

"Din ce am văzut că a apărut în presă, v-am zis pe ce filieră – Tudorel Toader care, repet, s-a numit singur în funcţia de reprezentant al României la Comisia de la Veneţia când era ministrul Justiţiei, este o scrisoare în care preşedintele Comisiei de la Veneţia cere nişte puncte de vedere şi explicaţii legate de motivaţiile care stau la baza demiterii, înainte de încetarea mandatului, a Avocatului Poporului. Şi aici avem zeci de argumente şi vom trimite un răspuns exhaustiv, astfel încât Comisia de la Veneţia să înţeleagă foarte bine de ce am luat decizia de a înceta mandatul unui avocat nu al Poporului ci a unui avocat al PSD", a subliniat Ludovic Orban.

Reamintim că, recent, în spaţiul public a apărut traducerea unei scrisori adresate de Comisia de la Veneţia preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban şi Anca Dragu, în care li se cere celor doi "bazele şi elementele juridice care au dus" la decizia "grea" de demitere a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

"Pentru a înţelege mai bine situaţia, v-aş fi recunoscător dacă aţi avea amabilitatea să ne furnizaţi bazele şi elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcţie un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său", a solicitat preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, în scrisoarea menţionată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne