Orban, despre cei care îi cer demisia în public: Cunosc atmosfera din partid. Niciunui membru PNL nu îi plac aceste ieşiri

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat, printre altele, ce părere are despre faptul că unii dintre colegii de partid îi cer demisia, că ştie „foarte bine atmosfera din partid” şi niciunuia dintre membrii PNL nu îi plac astfel de ieşiri publice.

„Nu am obiceiul să comentez în public şi să polemizez în public colegii mei. Eu cunosc foarte bine PNL, cunosc foarte bine atmosfera din partid şi niciunui membru al PNL nu îi plac aceste ieşiri publice. Principala misiune a PNL este aceea de a asigura o guvernare care să permită înfrângerea acestei pandemii, să permită o relansare economică cât mai rapidă şi cât mai susţinută, bazată pe investiţii, pe mediul privat, pe creativitatea şi iniţiativa individuală, pe transfer de tehnologie, pe inovaţie, pe toate motoarele sănătoase de creştere a societăţii. Congresul este o chestiune care priveşte PNL, membrii PNL, el se va desfăşura conform prevederilor statutare. Membrii PNL vor avea discernământul să aleagă cea mai potrivită conducere şi au am încredere în membrii PNL”, a replicat Ludovic Orban.

Cât despre o posibilă candidatură a sa la congresul PNL, fostul premier nu a dat un răspuns direct.

„Am preluat PNL într-un moment greu după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17 -18 % în sondaje. Am câştigat alegerile pentru Parlamentul European, am câştigat Referendumul pe Justiţie iniţiat de preşedintele Iohannis şi aduceţi-vă aminte că PNL s-a implicat cu toată forţa în susţinerea acestui Referendum iniţiat de preşedinte, care a fost adoptat cu 66% dintre cetăţenii care au venit la vot, am câştigat alegerile prezidenţiale cu cel mai mare scor pe care l-a obţinut un candidat de dreapta. De asemenea, am câştigat alegerile locale, în condiţiile în care ne-am luptat cu 21 de baroni roşii şi aproximativ 1700 de primari PSD. La alegerile parlamentare, chiar dacă nu le-am câştigat, am negociat formarea unei majorităţi şi PNL este principalul partid de guvernământ care deţine poziţia de Premier, care are jumătate dintre miniştrii Guvernului. De asemenea suntem la nivelul celor patru funcţii esenţiale ale statului român: Preşedintele, Premierul şi Preşedintele Camerei Deputaţilor sunt reprezentanţi ai PNL”, a replicat Orban la întrebarea jurnaliştilor dacă va mai candida la şefia partidului sau nu.

Şeful liberalilor a mai explicat faptul că, potrivit statutului, „congresul PNL este un congres ordinar”, care se convoacă în anul de după alegerile parlamentare şi „presupune alegeri care pleacă de jos în sus”, astfel că cel mai probabil va avea loc în luna septembrie – octombrie.

„Întâi se organizează alegeri generale în fiecare organizaţie locală, după aceea se organizează conferinţele judeţene la care se aleg conducerile judeţene şi după se organizează Congresul la care se alege conducerea Partidului Naţional Liberal. Facem nişte estimări legate de situaţia epidemiologică pentru că este foarte greu să faci online aceste adunări generale şi conferinţele judeţene e complicat să le facem online, pentru că este nevoie de un vot secret, este foarte greu să asiguri secretul votului, plus în online nu avem acelaşi magnetism, nu avem aceea stare care există când au loc aceste adunări. Vom lua decizia când avem datele şi putem face o anticipare a situaţiei epidemiologice, cel mai probabil o să înceapă adunările generale după luna martie, probabil conferinţele judeţene pe perioada verii şi cel mai probabil Congresul în luna septembrie – octombrie”, a declarat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne