Orban: CCR trebuie reformată. Poate da decizii neconstituţionale fără să poată fi cenzurată

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi seara la Realitatea PLUS , că este nevoie de o reformare a Curţii Constituţionale întrucât aceasta pare să saboteze nu numai activitatea Guvernului, ci chiar populaţia ţării prin numeroase decizii luate în ultimul an.

"Curtea Constituţională parcă nu trăieşte în România. Majoritatea CCR, nu vreau să-i critic pe toţi membrii, dar sunt reprezentanţii PSD care nu judecă după Constituţie, care ne-au creat nişte situaţii absolut incredibile. Ne-au lăsat timp de 22 de zile fără nicio posibilitate a proteja sănătatea publică a populaţiei. Asta e o crimă împotriva sănătăţii publice şi nimeni nu-i trage la răspundere, îşi imaginează că sunt deasupra legii şi că niciunul dintre ei nu răspunde pentru deciziile pe care le ia", a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Un alt exemplu prin care CCR a girat o modificare nefastă, în opinia premierului, impusă şi votată de PSD plus aliaţii este legea privind data alegerilor.

"PSD a adoptat o lege care hotăra data alegerilor. Nu poţi pune lupul paznic la stână. Dacă nu mai putem ţine alegeri, înseamnă că nu mai e democraţie şi rămân în funcţie Parlamente expirate. Ce a zis CCR- că e constituţională şi că legea dacă intră în vigoare nu mai e hotărârea de guvern valabilă, vă daţi seama? Nu mai trebuie puşi oameni politici, ci profesionişti cu carieră respectabilă, care să aibă experienţă în magistratură, rezultate, prestigiu, să devină inamovibili, cum sunt la Curtea Supremă în SUA”, a declarat liderul de la Palatul Victoria.

Premierul a mai precizat că s-a ajuns în situaţia ca CCR să ia decizii pe care el le consideră neconstituţionale pentru că nu are un control.

"La această instituţie nu mai trebuie puşi oameni care să reprezinte partidele, trebuie puşi profesionişti sau să ne gândim că nu mai e necesară o Curte Constituţională numită în felul ăsta politic. Se poate exercita controlul de constituţionalitate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La ora actuală CCR poate să dea o mulţime de decizii neconstituţionale, pentru că nimeni nu poate să cenzureze o decizie neconstituţională a Curţii Constituţionale. Cui ne adresăm, ne adresăm CJUE, dacă e vorba de legislaţie europeană, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie? Cui să ne adresăm?", a declarat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne