Orban: Ar fi fost mai bine ca USR - PLUS să nu îşi desemneze propriul candidat la prezidenţiale

Rares Bogdan, Klaus Iohannis si Ludovic Orban
Rares Bogdan, Klaus Iohannis si Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis marţi, la TVR, că ar fi fost mai bine dacă USR PLUS nu şi-ar desemna propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi ar merge pe mâna lui Klaus Iohannis.

"E dreptul lor să îşi depună candidat, ar fi fost mai bine să nu îşi depună candidat, pentru că în bătălia cu PSD-ul e practic o fărâmiţare a electoratului ne-PSD sau anti-PSD. Creează oportunităţi multiple. (...) Ce să le spunem dacă ei au zis din capul locului: noi ne punem candidat? E democraţie, orice formaţiune îşi poate depune candidat.

PSD-ul are încă, chiar dacă la alegerile acestea a luat 22,5%, are un electorat de vreo 23-24%. El a scăzut pentru că PSD, dacă vă aduceţi aminte, a câştigat alegerile cu 46,5%, iar în ianuarie, februarie, martie, era pe scoruri foarte mari, pentru că a primit bonusul de victorie şi era pe cincizeci şi ceva la sută. Azi a ajuns la mai puţin de jumate.

Adversarul nostru politic este PSD şi coaliţia majoritară PSD-ALDE. Eu nu sunt omul care să spun că PSD e gata, PSD e la pământ. PSD nu e reprezentat numai de liderii naţionali pe care îi are, PSD are o structură în administraţia locală cu aproape 1.700 de primari, are puterea în continuare, are guvernarea, controlează administraţia şi trebuie tratat cu foarte maximă seriozitate şi noi ne pregătim cu o strategie în care să ne luptăm cu PSD-ul, pentru că nu poţi să te lupţi cu alţii", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL a atras atenţia că, în sondaje, cel mai bine plasat candidat al PSD este primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Orice om care a avut acces la cercetări sociologice ştie că astăzi dintre liderii PSD în poziţia cea mai bună este Gabriela Vrânceanu Firea. E un lucru cunoscut. (...) Am lucrat cu trei case de sondaje şi n-am dat publicităţii rezultate pentru că noi nu facem sondaje ca să manipulăm opinia publică. Majoritatea caselor de sondare care au dat publicităţii sondaje, cu excepţia INSCOP, au dat nişte rezultate care nu au nicio legătură cu realitatea politică de la alegerile europarlamentare. Preşedintele Klaus Iohannis are intenţie de vot peste 40% iar Firea, încredere în jur de 35%", a precizat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne