Orban a făcut anunţul: Trei proiecte privind desfiinţarea pensiilor speciale, pe masa Comisiei de Statut

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Facebook / ludovicorban.ro)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Birourilor Permanente ale Camerei şi Senatului, că pe ordinea de zi a fost şi subiectul desfiinţării pensiilor speciale pentru parlamentari. Liderul PNL a mai transmis că, miercuri, se va constitui Comisia de Statut, căreia îi revine sarcina elaborării unui raport final privind cele trei proiecte de lege – iniţiate de PNL, PSD şi USR-PLUS - pe tema desfiinţării acestor pensii.

“Birourile Permanente reunite au decis [marţi – n.r.] să trimită către Comisia de Statut, comisie care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a plenului de miercuri. Comisia de Statut a fost sesizată cu trei proiecte de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Un proiect de lege iniţiat de PNL, un proiect de lege iniţiat de USR-PLUS şi un proiect de lege iniţiat de PSD.

Am trimis Comisiei de Statut pentru întocmirea raportului, în măsura în care va fi posibil, deoarece am cerut ca, în cadrul plenului, constituirea Comisiei de Statut să fie la primul punct, în măsura în care va fi posibil dacă, după constituirea Comisiei de Statut, ea poate elabora raportul privitor la cele trei proiecte de lege, noi susţinem introducerea, pe ordinea de zi a plenului, pentru votul final asupra proiectului de lege de amendare a legii statutului deputaţilor şi senatorilor, prin care practic se desfiinţează pensiile speciale pentru parlamentari”, a susţinut şeful Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă plenul poate lucra în acelaşi timp cu Comisia de Statut, Orban a afirmat că este posibil acest lucru şi că a stabilit un termen de o săptămână pentru finalizarea raportului mai sus menţionat.

“Da, se poate face solicitare! În măsura în care poate să fie procedural şi regulamentar, dacă nu, la prima şedinţă. Oricum, am dat un termen foarte scurt pentru raport. Un termen de maxim o săptămână. Dacă o să fie posibil, vom introduce pe ordinea de zi a plenului de mâine”, a precizat liderul PNL.