ONG-istul acuzat de violarea unor băieţi voia să ajungă primar general al Capitalei. Sau măcar deputat independent

Cosmin Olteanu (Facebook)
Loredana Diacu
29.09.2024

Cosmin Olteanu, ONG-istul reţinut joi sub acuzaţia că ar fi violat trei minori, a încercat să candideze pentru funcţia de primar general al Capitalei. Membrii Biroului Electoral Central i-au respins candidatura după ce au găsit mai multe nereguli legate de listele cu semnături, relatează Gândul.

Se pare că acesta voia să candideze şi la alegerile parlamentare. Pe pagina sa de Facebook el anunţă că a strâns semnături pentru a candida ca independent pentru funcţia de deputat.

Poliţiştii Secţiei 26 care lucrează la ancheta deschisă pe numele lui Kristof Lajos, aşa-zisul ”antrenor de genii”, arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un copil, au descoperit că alţi trei bărbaţi aflaţi în anturajul lui ar fi comis mai multe violuri.

Ca şi în cazul lui Lajos, victimele erau băieţi instituţionalizaţi sau persecutaţi de părinţi. ONG-istul Cosmin Olteanu (24 de ani) şi prietenii săi Adrian Câşlaru şi Mihai Alexandru Moldovan (25 de ani) le promiteau băieţilor că îi pot ajuta, însă, de fapt, intenţionau să le câştige încrederea, iar mai apoi să întreţină relaţii sexuale cu ei.

Cosmin Olteanu a fost, la rândul său, un copil instituţionalizat, absolvent al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii din Bucureşti. Potrivit Gândul, care citează surse, Olteanu ar fi fost un student problemă, după ce, pe fondul apartenenţei la comunitatea LGBTQ, s-ar fi declarat „păgân”. Tânărul ar fi anunţat că este politeist şi crede atât în zeitatea de origine dacă Zamolxe, cât şi în zeii Egiptului Antic, despre care spunea că nu au nicio problemă cu homosexualii.

Ba mai mult, studentul Cosmin Olteanu s-ar fi certat cu profesorii săi şi după ce i-a fost respinsă propunerea pentru lucrarea de licenţă, care avea ca subiect păgânismul.

În cele din urmă, studentul a renunţat la idee şi a fost de acord să aleagă un alt subiect. După ce şi-a terminat facultatea, a căutat să dea credinţei sale o formă de protecţie juridică şi a înfiinţat fundaţia „The New Păgân Dawn”.

Ba mai mult, studentul Cosmin Olteanu s-ar fi certat cu profesorii săi şi după ce i-a fost respinsă propunerea pentru lucrarea de licenţă, care avea ca subiect păgânismul.

În cele din urmă, studentul a renunţat la idee şi a fost de acord să aleagă un alt subiect. După ce şi-a terminat facultatea, a căutat să dea credinţei sale o formă de protecţie juridică şi a înfiinţat fundaţia „The New Păgân Dawn”.

Sursele Gândul au precizat că băiatul care ar fi fost violat de Cosmin Olteanu ar fi fost ademenit de Câşlaru, care ar fi chiar unul dintre foştii iubiţi ai preşedintelui de ONG. Adolescentul, care la momentul respectiv era minor, face parte dintr-o familie de sectanţi fanatici. Pentru că este homosexual, băiatul a fost persecutat de ai lui, care, la un moment dat, ar fi intenţionat să-l decapiteze cu un topor. Ca urmare, Cosmin Olteanu i-ar fi oferit adăpost în apartamentul său cu cinci camere, pentru care plăteşte o chirie lunară în valoare de 500 de euro.

Iniţial, acesta l-a trimis pe băiat la muncă, pentru a putea să plătească o cotă parte la chirie, însă, ca recompensă pentru ajutorul pe care i l-a acordat, l-ar fi imobilizat pe minor şi l-ar fi violat.

Reacţia New Pagan Day

ONG-ul fondat de Olteanu transmite că acesta este victima unui "imens abuz judiciar".

Redăm comunicatul de presă

"Referitor la acţiunile efectuate împotriva preşedintelui Cosmin Olteanu la Secţia 26 de Poliţie Bucureşti

Asociaţia The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) urmăreşte cu maximă îngrijorare imensul abuz judiciar derulat împotriva preşedintelui Cosmin Olteanu şi a unor apropiaţi ai acestuia.

Am aşteptat timp pentru a ne informa şi a putea prezenta o opinie argumentată.

În data de 26 septembrie 2024 Cosmin Olteanu a fost reţinut în baza unor acuzaţii fabricate şi a declaraţiei unui om căruia i se exploatează vulnerabilitatea financiară. Pe acest om noi, cei din aosciaţie, am încercat să-l ajutăm în trecut, dar mai ales Cosmin. A locuit în casa lui Cosmin, care este întotdeauna deschisă pentru prieteni, a fost ajutat cu obţinerea unui act de identitate şi cu angajarea. A existat pentru el mâncare şi orice a mai fost nevoie, aşa cum s-a procedat pentru oricare dintre cei care s-au adresat asociaţiei. El însă a decis să răsplătească astfel, iar Zeii îi vor răsplăti după măsura pe care a oferit-o.

Niciodată pe parcursul perioadei cât Olteanu Cosmin şi Asociaţia The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) au acordat sprijin persoanei care a formulat reclamaţia împotriva lui Cosmin, acel om nu a menţionat despre vreo agresiune sau interacţiune sexuală, alta decât cea cu partenerul lui de atunci si nu a avut vreodată o atitudine temătoare faţă de Cosmin sau faţă de orice alt membru al asociaţiei. Mai mult decât atât, cu puţin timp în urmă, acea persoană a apelat la ajutorul asociaţiei pentru a fi transportat cu bagaje şi alte obiecte personale de la locuinţa pe care o închiriase, într-o altă locaţie. Aşa cum am precizat vulnerabilitatea pe care cei ce l-au instigat să depună plângere este de natură financiară. A făcut împrumut cu dobândă foarte mare la o instituţie financiară non-bancară (IFN) şi apoi a făcut cumpărături de o valoare foarte de mare de pe internet. Pentru a se asigura de veridicitatea informaţiilor oferite de această pretinsă 'sursă' anchetatorii ar trebui să verifice cine îi plăteşte acestei persoane chiria, întreţinerea şi ratele împrumutului, de asemenea ce transferuri bancare i se fac. Să nu uităm nici de aspectul evaziunii fiscale, pentru că orice sumă primită de cineva, chiar şi cu titlul de'cadou', trebuie să fie impozitată.

Probe în dosarul instrumentat împotriva lui Cosmin Olteanu nu există, cel puţin anchetatorii nu au putut oferi nimic concret, nici măcar avocaţilor. Tot ce au prezentat este o fotografie, în care Cosmin apare, la o activitate oficială, alături de altă persoană căreia i se aduc acuzaţii similare. În baza acestei fotografii s-a procedat la compromiterea lui Cosmin Olteanu.

Pe site-ul Poliţiei Române nu există un comunicat referitor la acest caz. Totuşi presei i s-au 'livrat' informaţii, cu toate că există o anchetă în curs.

S-au făcut 'descinderi', în două locaţii din Bucureşti, una la locuinţa lui Olteanu. Acolo, cu toate că nimeni nu a încercat vreodată să se ascundă, aceste acţiuni au avut o formă deosebit de brutală – uşi sparte (uşi care erau de altfel descuiate şi se putea intra doar apăsând clanţa), bunuri distruse. Au fost confiscate toate obiectele informatice, aparţinând preşedintelui Olteanu şi Asociaţiei, ceea ce va duce probabil la pierderea unei părţi importante a datelor necesare funcţionării organizaţiei.

Oameni împotriva cărora nu fuseseră formulate acuzaţii au fost percheziţionaţi ilegal, le-au fost confiscate telefoanele şi au fost interogaţi într-o manieră care lezează demnitatea umană şi dreptul la viaţă privată.

Similar acţiunilor politice din anii ‘50, ale NKVD, anchetatorii au 'scurs' către presă (de scandal) informaţii despre presupuse fapte şi despre acuzaţii aduse lui Olteanu Cosmin, astfel încât să le poată folosi ulterior împotriva acuzatului, prin metoda 'citării încrucişate'. Acest fapt încalcă procedura de anchetă şi obiectivitatea cercetării judiciare. Mai ales prezumţia de nevinovăţie, pe care Secţia 26 de Poliţie consideră că o respectă.

Felul în care s-a derulat filmul halucinant al acestei acţiuni poliţieneşti pune în chestiune însuşi statul de drept în România.

Se pot face multe presupuneri cu privire la motivele acestei înscenări, dar probabil că nu ar fi greşit să credem că este vizată compromiterea lui Olteanu Cosmin, care candidează cu şanse ca independent la Camera Deputaţilor şi că se doreşte restrângerea dreptului de practică religioasă a comunităţii păgâne şi anularea puţinelor libertăţi pe care păgânii din România le-au câştigat în timpul preşedinţiei lui Olteanu Cosmin.

'Informarea' obsesivă a presei referitoare la TNPD indică un scop al acţiunii de faţă.

TNPD nu este şi nu poate fi nicicum implicată ca organizaţie, chiar dacă preşedintele ei este acuzat. Scopurile şi activităţile organizaţiei pot fi verificate şi de anchetatori, care au sechestrat şi documentele TNPD, dar şi de cei interesaţi, mai ales presa de scandal, prin simpla informare de pe site-ul organizaţiei.

Asociaţia The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni) va informa în detaliu organismele internaţionale cu privire la felul în care decurge această pretinsă cercetare judiciară, precum şi cu privire la prejudiciile aduse membrilor şi comunităţii păgâne. De asemenea vor fi formulate acţiuni în instanţă pentru recuperarea prejudiciilor fizice, morale şi emoţionale aduse Asociaţiei The New Pagan Dawn (Noii Zori Păgâni), precum şi membrilor acestei organizaţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor